Veliko interesovanje za posao u majdanpečkom ogranku Srbija Ziđin Koper: Za 50 radnih mesta u Majdanpeku konkurisalo preko 300 ljudi

Srbija Ziđin Koper nastavlja dobru praksu da kroz zapošljavanje, obuku i podršku obrazovanju održava dugoročne i uzajamno korisne odnose sa lokalnim zajednicama gde posluje.

Foto: A. Repeđić/Srbija Ziđin Koper

Služba ljudskih resursa kompanijskog ogranka u Majdanpeku organizovala je danas “Dan otvorenih vrata” i pozvala zainteresovane sugrađane da dođu u Centar za kulturu, ponesu radnu biografiju i informišu se o otvorenim pozicijama i uslovima za zapošljavanje koje kompanija nudi.

Foto: A. Repeđić/Srbija Ziđin Koper

„Ogranku RBM potrebno je 50 radnika, prvenstveno mašinske, elektro i rudarske struke. Trebaju nam inženjeri mašinstva i elektrotehnike, geolozi, geometri, mašinbravari, električari i proizvodni radnici. Interesovanje za posao u RBM-u je veliko, tako da smo u prvih sat vremena sakupili čak 176 prijava“, rekla je asistent rukovodioca Službe ljudskih resursa u majdanpečkom ogranku Srbija Ziđin Koper Nataša Mitić.

Ona je dodala da u Rudniku bakra Majdanpek radi 1.440 ljudi.

„Od dolaska strateškog partnera zaposleno je 676 novih radnika, od toga 107 samo ove godine“, podvukla je Mitićeva.

Foto: A. Repeđić/Srbija Ziđin Koper

U Srbija Ziđin Koper radi preko 6.200 ljudi. Od decembra 2018. do danas posao u kompaniji dobilo je 2.800 novih, uglavnom mladih radnika, pa je starosna struktura zaposlenih sa 45 snižena na 41 godinu. Prosečna neto zarada premašuje 125.000 dinara i veća je 49 procenata od proseka u Srbiji.

Majdanpečanka Verica Šalarević jedna je od preko 300 ljudi koji su “ Dan otvorenih vrata” videli kao priliku da konkurišu za radno mesto u Srbija Ziđin Koper.

„Po struci sam rudarski tehničar za pripremu mineralnih sirovina, a radila sam u IPM-u. “Zlatara” je 2015. zatvorena i od tada sam bez posla. Nadam se da će mi se posle osam godina posrećiti i da ću u Ziđinu dobiti posao u struci“, kazala je Šalarević.

Iako ekonomista po struci, Nemanja Naunović se takođe nada radnom mestu u Rudniku bakra Majdnapek.

„Imam visoka očekivanja, jer je reč o kompaniji koja daje šansu mladima da napreduju i usavršavaju se. Zbog toga sam i konkurisao za posao baš u Srbija Ziđin Koper“, rekao nam je Nemanja.

Foto: A. Repeđić/Srbija Ziđin Koper

Kompanija ima odličnu saradnju i sa obrazovnim ustanovama u Srbiji, podržava školovanje mladih talentovanih ljudi, pre svega tehničkih struka, od kojih su neki u kompaniji obavljali i stručnu praksu. Prošle godine pokrenula je i program povezivanja sa studentima završnih godina fakulteta i viših škola u Srbiji pod nazivom „Campus Recruitment“, koji podrazumeva rezervaciju radnog mesta nakon diplomiranja.

Ovaj program će do kraja novembra biti predstavljen visokoškolcima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu i Trsteniku.