Vučić i Vujović u ponedeljak dogovaraju smanjenje plata i penzija

1
37

Premijer Aleksandar Vučić i ministar finansija Dušan Vujović objaviće u ponedeljak konačnu odluku o tome koliko će biti smanjene plate i penzije, rekao je u subotu ministar privrede Željko Sertić.

dinari-2

“Ministar Vujović i premijer će u ponedeljak objaviti definitivnu odluku o tom pitanju. Te odluke nisu samo ekonomskog tipa, nego i političke”, rekao je Sertić za televiziju “Pink”.

“U merama fiskalne konsolidacije nije samo pitanje smanjenja plata i penzija. Na rashodnoj strani budžeta ćemo ući u ozbiljno rešavanje pitanja javnih preduzeća, moramo rešavati pitanje visokih kamata, koje su od 2007. podizane, da bismo taj deo smanjili”, kazao je Sertić.

(Beta)1 KOMENTAR

  1. Politička prčkanja u vezi smanjenja penzija samo pokazuju totalnu bahatost režima i nisu ništa drugo nego vrsta bezobzirnog razbojništva, jer penzija za razliku od pljačkaških privatizacija predstavlja vrstu ušteđevine i životnog osiguranja, tako da oduzimanje dela penzije predstavlja krivično delo razbojničke pljačke za koju pravne države hapse i procesuiraju počinioce, jer to je ista vrsta krivičnog dela kao i pljačka ušteđevine građana iz državnih banaka. Takve režimske pljačke pokazuju da Srbijom ne vladaju legalne državne institucije već samozvani režim odmetnut od države i naroda, koji nema nameru da deficitit u budžetu popuni oduzimanjem opljačkane imovine od strane državne bande već, kao u doba vlade turskih janičara haračem i represijom nad narodom. Nek su im prokleta takve bahatosti i haračenja.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime