Videnović novi direktor RBB-a

Doskorašnji predsednik Opštine Bor Nebojša Videnović novi je direktor Rudnika bakra Bor. Na predlog generalnog direktora RTB-a Blagoja Spaskovskog, Upravni odbor i Skupština RBB-a imenovali su Videnovića, diplomiranog inženjera mašinstva, za direktora preduzeća pošto je njegov prethodnik, Vidoje Adamović, podneo pisanu ostavku na direktorsku funkciju, uz obrazloženje da to čini iz ličnih razloga.

Nebojsa Videnovic

Imenovanje Videnovića na mesto prvog čoveka borskih rudnika, shodno Statutu RTB Bor Grupe, odobrili su prvog jula i članovi Upravnog odbora RTB-a Bor.

Nebojša Videnović novi direktor Rudnika bakra BorNebojša Videnović u razgovoru za „Kolektiv“ kaže da se nakon četvorogodišnjeg mandata u lokalnom parlamentu uželeo zanimanja za koje se školovao, rudnika i Jame gde je veći deo radnog veka proveo pre nego što je seo u opštinsku fotelju.

Mogao sam da biram i ostanem i dalje u Opštini, ali sam bio svestan da bih tada zauvek „pokidao sve konce“ sa profesijom i nikada joj se više ne bih vratio. A, to nisam želeo. I tamo u Opštini su mi nedostajali moji jamci i rudnik – priznaje Videnović.

(Kolektiv)