Višak zaposlenih u borskom javnom sektoru lako rešiv

Prema rečima načelnice Opštinske uprave, Ljubinke Jelić, u javnom sektoru borske opštine gotovo da nema viška zaposlenih. Kako se navodi, taj broj je simboličan i lako rešiv dobrovoljnim odlascima uz socijalni program.

opstina-bor-aa

Broj zaposlenih u javnim preduzećima i ustanovama u Boru trenutno iznosi 1153, dok prema odluci Vlade Republike Srbije on mora biti smanjen na 1139.

Problem viška od 14 zaposlenih biće rešen dobrovoljnim odlaskom radnika uz socijalni program, za šta je, prema sprovedenim anketama, zainteresovano ne 14, već 29 zaposlenih.

Najviše zainteresovanih radnika za socijalni program prijavilo se u Opštinskoj upravi (11 radnika), zatim u JKP „3. oktobar“ (7 radnika), u JKP „Vodovod“ – Bor (4 radnika), u Ustanovi „Sportski centar Bor“ (4 radnika), u Direkciji za izgradnju Bora (2 radnika), a najmanje u Turističkoj organizaciji (1 radnik).

„U Opštinskoj upravi najviše je prijavljenih radnika zainteresovanih za socijalni program, ali najverovatnije nećemo otpustiti sve one koji su se prijavili za dobrovoljni odlazak, jer je u pitanju mera za 2015. godinu. Očekujemo da do sredine naredne godine Vlada donese još jedan akt kojim će odrediti maksimalan broj zaposlenih za lokalne samouprave“, rekla je Ljubinka Jelić, načelnica Opštinske uprave.

(Opština Bor, Bor030)