Više stotina mladih na protestnoj šetnji u Boru [FOTO]

U Boru i još četrnaest gradova Srbije održane su danas protestne šetnje onih koji su, kako navode, nezadovoljni rezultatima predsedničkih izbora.

Na šetnji u Boru, koja je krenula u 19 sati sa platoa Doma kulture, učestvovalo je između 500 i hiljadu ljudi.

Demonstranti su se organizovali putem društvenih mreža i nisu nosili stranačka obeležja. Okupljenima se niko nije obratio.

Učesnici skupa mirno su prodefilovali glavnim gradskim ulicama, Moše Pijade, Kralja Petra I i Zeleni bulevar (od Doma kulture do Tržnog centra „Kocka“ i nazad). Saobraćaj je u ovim ulicama kratko bio u prekidu.

Među okupljenima najviše je bilo mladih koji su nosili transparente: „Nije moj predsednik“ i „Nismo pseta tvoja – AV“.

Policija je ceo skup pratila u civilu i iz prikrajka, i nije zabeležen nijedan incident.

Najavljeno je da će se protesti nastaviti.

 

Vučić poručio da nema ništa protiv okupljanja

Novoizabrani predsednik Republike Srbije i aktuelni premijer Aleksandar Vučić poručio je da nema ništa protiv okupljanja mladih širom Srbije sve dok su ona mirna.

„Mi smo demokratska zemlja i svako ima pravo da bude srećan ili nesrećan zbog izbornih rezultata. Zamislite kada bih ja pozvao sve svoje pristalice da idemo da slavimo“, rekao je Vučić novinarima.

„Onaj ko ima vremena uvek je u redu da protestuje dok je to mirno… i nadam se da se neće videti neodgovornost nekih političara koji su ranije pozivali na nasilje, a sve dok neko izražava da li je za ili ne, dok je to na vikanju… to je sve okej“, rekao je Vučić.

[flickr_set id=“72157678941827973″]