Vjerica Radeta (SRS): Verujemo da ćemo biti deo buduće vlasti

Na završnoj konvenciji Srpske radikalne stranke (SRS), koja na nastupajućim izborima u Boru izlazi u koaliciji sa Ujedinjenom seljačkom strankom, Vjerica Radeta predsednik izvršnog odbora Srpske radikalne stranke je izjavila kako je uverena da će ova partija biti deo buduće vlasti, ali i da je realizacija njihovog predizbornog programa u skladu sa zakonom o lokalnoj samoupravi.

„Mi ćemo se baviti komunalnom infrastrukturom na teritoriji opštine Bor, koja je poprilično zaostala i kojoj treba mnogo posvetiti pažnje, bavićemo se razvojem sela, subvencijama, podsticajima socijalno-ugroženim licima i mladima. Dakle, ceo jedan spektar postova nas čeka posle ovih izbora i verujemo da ćemo biti deo buduće vlasti“, izjavila je Vjerica Radeta.

Kako kaže, oni se ne bave kalkulacijama unapred jer je 4. marta sve u rukama birača. Kada se izbori završe onda se tek eventualno razgovara o koalicijama.

Radeta se takođe dotakla i pitanja privatizacije Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor, nadajući se da će Vlada Republike Srbije konačno dovesti pravog strateškog partnera za ovaj rudarski gigant.

„RTB je godinama veliki problem, a poseban problem je već dugogodišnji direktor Blagoje Spaskovski koji je u ozbiljnim sukobima i sa zakonom i sa svim stavovima jedne zdrave privrede. Nadamo se iskreno da će vlada doneti dobru odluku i da će konačno dovesti jednog pravog partnera. U suprotnom će Spaskovski do kraja završiti svoju misiju na štetu i Bora i svih ljudi koji rade u RTB-u Bor“, rekla je Radeta.