Vlada donela nove mere: Maske oslobođene PDV-a, penzionerima jednokratna pomoć od 4.000 dinara

2
4010

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije donete su najnovije odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19, među kojima je i odluka da su isporuke zaštitnih maski, koje Republički fond za zdravstveno osiguranje isporučuje veletrgovcima, oslobođene PDV-a.

Ranije izdate radne dozvole stranim državljanima, čiji je rok istekao, smatraće se važećim sve vreme trajanja vanrednog stanja.

Vlada je uputila preporuku crkvama i verskim zajednicama da se verski obredi obavljaju na bezbedan način i bez prisustva vernika, uz poštovanje svih prethodno donetih mera Vlade Republike Srbije.

U cilju smanjenja rizika od zaraze izazvene virusom COVID-19, Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje preporučeno je da se isplata penzija i drugih prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja vrši odjednom, u celokupnom mesečnom iznosu.

Svim penzionerima i korisnicima privremene naknade koji su ostvarili svoja prava, zaključno sa 25. martom ove godine, biće isplaćena jednokratna novčana pomoć u iznosu od četiri hiljade dinara. Isplata će se vršiti u skladu sa dinamikom isplate penzija za mart.

2 KOMENTARA

  1. Imam jednu dilemu.Da li Nareba o radnom vremenu vazi za sve MPO u Boru ili je to selektivno,odnosno radi ko kad hoce.Vidim ,,Moj kiosk” kiosci u Boru rade od 6.00h.Pa i mi ostali bi hteli da ugrabimo pazar kad radnici krenu na posao.Radi ko kako hoce i ko sta hoce bez ikakvih sankcija.Pa draga moja gospodo radicemo i mi ostali privatnici od 5.05h. cim prodje policijski cas.Ovo ce da ode u medije.Ovakvo nepostovanje,stvarno sramota za opstinu.Jel oni placaju opstini da rade od 6.00h?O cemu se radi?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime