Vlada Srbije raspustila Skupštinu opštine Negotin

Vlada Srbije raspustila je skupštine opština Negotin, Mionica i Pećinci i formirala privremene organe koji će voditi ove opštine do novih izbora.

Lokalni parlamenti u ova tri grada raspušteni su na sednici Vlade Republike Srbije u četvrtak, 26.oktobra. U opštini Negotin potvrdili su nam da je formiran petočlani Privremeni organ koji će do izbora voditi lokalnu samoupravu.

Odlukom resornog Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu predsednik Privremenog organa u opštini Negotin je Vladimir Veličković. On je nedavno podneo neopozivu ostavku na funkciju predsednika Opštine Negotin, kako bi se stvorili zakonski uslovi da se do kraja godine održe prevremeni lokalni izbori, umesto marta 2018.

Članovi Privremenog organa su i: Boban Stingić (SNS), koji je do ovog imenovanja bio zamenik predsednika opštine, zatim Merlina Selenić (SNS), doskorašnja pomoćnica predsednika opštine za socijalna pitanja, nacionalne manjine i razvoj mesnih zajednica, Milan Uruković (SPS), predsednik Opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije u Negotinu i Miloš Gagić (SPS).