Vlada Srbije se zahvalila Ziđinu za pomoć u borbi protiv Kovida

Ministar finansija i koordinator Vlade Srbije mehanizma za saradnju „17 + 1“ između Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope Siniša Mali uputio je pismo zahvalnosti kompanijama Zijin Mining Group Company Limited koje posluju u Srbiji – Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper) i Srbija Ziđin Majning (Serbia Zijin Mining), zbog njihove „snažne podrške Srbiji u borbi protiv pandemije“.

„Izuzetno cenimo i izuzetno smo zahvalni na vašoj energičnoj podršci u najkritičnijem trenutku u borbi protiv virusa COVID-19. Vaša velikodušna donacija nije samo doprinela našoj kampanji u zaštiti javnog zdravlja ljudi iz Republike Srbije, već je u velikoj meri doprinela jačanju gvozdenog prijateljstva između naše dve zemlje i njihovih naroda“, naveo je Mali u pismu upućenom Ziđinu.

Dve kompanije u sastavu Ziđin Majning Grupe (Zijin Mining Group) donirale su Srbiji maske, zaštitnu odeću, zaštitne naočare, rukavice i druge potrepštine za prevenciju epidemije, kao i laboratoriju za testiranje virusa pod nazivom „Vatreno oko“.

Ukupna vrednost donacije dostigla je skoro milion dolara.

„Ziđin je pomogao srpskom narodu u borbi protiv pandemije, što predstavlja oličenje divnog prijateljstva između dva naroda, koja dele dobro i zlo i pomažu jedni drugima“, saopštila je kompanija.