Vladan Vučković Paja rimejkom „Pesme o borskoj sireni“ poručio: Čist vazduh – duga ljubav

Posle 25 godina muzičkim sladokuscima ponovo je predstavljena „Pesma o borskoj sireni“ u novom ruhu i sa jasnom porukom “Čist vazduh – duga ljubav”.

Boranin Vladan Vučković Paja svirajući gitaru sedam je puta obišao svet, ali i dalje u srcu nosi grad u kojem je rođen i za koji ga vežu najlepše uspomene.

Rodnom Boru posvetio je rimejk “Pesme o borskoj sireni”  koju je u novom rege-ska ritmu posvetio svojim sugrađanima uz poruku “Čist vazduh – duga ljubav”.

“Ovo je rimejk pesme koja je nastala davne 1995. i ja se iskreno zahvaljujem prijateljima koji su mi pomogli da je obnovim. Aranžman je, s obzirom na moje decenijsko bavljenje muzikom, pojednostavljen, pa je logično i prirodno da je pesma zanatski bolja”, kaže Vladan Vučković.

Ovaj proslavljeni gitarista, aranžer, kompozitor, multiinstrumentalista, studijski muzičar i koncertni izvođač novu verziju “Pesme o borskoj sireni” posvetio je, pre svega, želji da se u najskorije vreme reši problem ekstremnog zagađenja vazduha.

“Moja ideja je saborna, apolitična. Jasno mi je kao Boraninu da je ovo višedecenijski problem, pamtim i sam zagađenja iz mog detinjstva, ali su razmere trenutnog aerozagađenja danas znatno veće. Osećam moralnu potrebu da mojim Boranima ovom pesmom i spotom pružim podršku u borbi za čist vazduh jer delim zabrinutost za zdravlje ljudi. Apelujem na sve nadležne da ovaj problem reše”.

Rimejk “Pesme o borskoj sireni” vokalom je obojio Aleksa Vučković, mlada nada srpskog rokenrola, Vladanov sin. Novo izdanje, snimano u Studiju „Odiseja“, potpisuju i Perica Kaluđerović (muzički producent), Nebojša Brdarić (frula), Saša Radojević Žule (bubanj), Bogdan Braković (tonski snimatelj). Za spot su zaduženi Ivan Vučković (montaža; kamera), Jovica Zečević (kamera), Čedomir Stošić (dron).

“Muzika je najuniverzalniji jezik. Gde god da ste otople se odnosi među ljudima kad muzika krene i ne postoji ni vera, ni nacija, ni boja kože. Želeo sam da tim jezikom progovorim, a kad nam je već stvarnost previše angažovana da slikom našeg Bora i naše dece pokažem da je čist vazduh i zaista duga ljubav i ono što nam je potrebno”, kaže Vladan Vučković Paja, Boranin a građanin sveta.