Vlade Divac otvorio obnovljeno igralište u “Bambiju”

U Boru je danas otvoreno rekonstruisano dečije igralište vrtića “Bambi”, obnovljeno sredstvima prikupljenim kreditnom karticom “Veliko srce” koju zajednički izdaju Eurobank EFG i Fond “Ana & Vlade Divac”.Vlade Divac otvara igraliste u vrticu Bambi Uz prisustvo dece iz predškolske ustanove “Bambi” koja su izvela pesmu “Veliko srce za male ljude“, renovirano dečije igralište otvorili su Nenad Stanković, Regionalni direktor Eurobank EFG i Vlade Divac proslavljeni košarkaš i humanitarni radnik. Na rekonstruisanom igralištu “Bambi” sve sprave za igru prilagođene su i deci sa invaliditetom, što ova igrališta čini jedinstvenim ujedno doprinoseći bezbednoj igri sve dece.

“Nama je drago da smo šesti put u Srbiji otvorili igralište koje će deca moći da koriste u narednom periodu. Želja nam je da im, makarak malo, učinimo srećnije i lepše  detinjstvo. Sa našim partnerom Eurobankom EFG smo uspostavili saradnju koja već traje par godina i ovo je šesto igralište koje otvaramao. Pozivam sve ljude, koji još nisu, da uzmu kartici i na taj način učestvuju u akciji.  Svima onima koji su do sada učestvovali hvala od velikog srca”, izjavio je na otvaranju igrališta naš proslavljeni as Vlade Divac.

vlade divac u boru

“Projekat “Veliko srce” otpočeli smo u februaru 2010. godine, u želji da deci u Srbiji ulepšamo prostor za igru, učinimo ga bezbednim i opremimo spravama za igru koje su namenjene i deci sa invaliditetom. Danas otvaramo već šesto obnovljeno igralište, i to je uspeh koji rado delimo sa našim partnerim i zajednicom u kojoj poslujemo. Naravno, veliku zahvalnost upućujemo i našim klijentima, koji su koristeći karticu bez ikakvih dodatnih troškova, pružili svoju podršku i pomogli ovu humanu akciju” , reči su Nenada Stankovića, Regionalnog direktora Eurobank EFG.

Eurobank EFG i Fond “Ana i Vlade Divac” lansirali su u februaru 2010. godine humanitarnu kreditnu karticu “Veliko srce”, pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Vlade Republike Srbije.
Upotreba ove jedinstvene MasterCard kreditne kartice pruža priliku klijentima Banke da podrže obnovu dečijih igrališta u državnim obdaništima širom Srbije bez dodatnih troškova. Do sada su upotrebom ove kartice obnovljena četiri igrališta beogradskog vrtića Sunčica, niškog Palčica, igrališe obdaništa Leptirić u Novoj Pazovi, pančevačkog Veverica, kao i vrtića Milka Dimanić u Vlasotincu, dok je vrtić “Bambi” šesti renovirani iz sredstava prikupljenih karticom “Veliko srce“.

Prilikom svake transakcije kreditnom karticom “Veliko srce” (uključujući kupovinu i podizanje gotovine), Eurobanka u Fond “Ana i Vlade Divac” izdvaja 1% od vrednosti transakcije i 50% od troškova za mesečno održavanje računa, a sva prikupljena sredstva biće iskorišćena za obnovu dečijih igrališta u državnim obdaništima u Srbiji. Klijenti Eurobank EFG koji se odluče za MasterCard karticu “Veliko srce” neće snositi nikakve dodatne troškove i moći će da je koriste kao bilo koju standardnu kreditnu karticu.

Što veći broj klijenata koristi MasterCard karticu “Veliko srce”, biće obezbeđena veća podrška za bolje detinjstvo dece u Srbiji.