Vladimir Stojičević podneo prigovor na prekršajni nalog zbog protesta u Boru

Predsednik udruženja građana „Glasno za omladinu”, Vladimir Stojičević podneo je prigovor na prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima koji je dobio nakon protesta i blokade na četvrtom kilometru.

Vladimir Stojićević u saopštenju za javnost najavio je da će osim prigovora koji je danas podneo na prekršajni nalog koji mu je dostavljen nakon prošlog ekološkog protesta, podneti i krivičnu prijavu protiv nadležnih zbog zluupotrebe službenog položaja.

„Podneo sam prigovor na prekršajni nalog koji mi je stigao u utorak i zahtevam sudsko odlučivanje, a isto tako ću podneti i krivičnu prijavu protiv službenog lica koje je sačinilo prekršajni nalog, jer je počinio krivično delo lažnog prijavljivanja i zloupotrebe službenog položaja. U navedenom periodu, navedenog datuma, na navedenoj raskrsnici nije se odvijao nikakav motorni saobraćaj, jer je u tom periodu, toga dana bio protest i ja nisam nikako mogao da budem pešak kako je navedeno, već učesnik protesta”, ističe Stojičević.

U saopštenju Stojičević dalje navodi da smatra da „policija treba da štiti narod i da mu služi, a ne da na ovakav način zastrašuje nezadovoljne sugrađane, koji iskazuju svoje nezadovoljstvo protestom, jer je to ustavom zagarantovano parvo”.

„Policija nije reagovala na incidente koje smo imali na samom protestu, već su nas inspektori koji su bili maskirani snimali sve vreme, a nakon blokade i legitimisali, radi „rutinske kontrole” i upisali broj lične karte i jedinstveni matični broj, a nekoliko dana nakon rutinske kontrole nekima od legitimisanih stigle su i kazne. Sraman potez inspektora i policije grada Bora”, naglašava Stojičević.

On je osudio i napad na Roberta Mišića, koga su, kako navodi, „prebili zbog incidenta koji se desio na blokadi, a policija nije reagovala već snimala mobilnim telefonom”.