Vlaška stranka “Most” najavila učešće na lokalnim izborima u Boru

2
23

Vlaška stranka “Most” najavila je danas da će učestvovati na predstojećim lokalnim izborima u Boru.

Predstavnici ove novoosnovane stranke ocenili da je će ta politička organizacija najbolje zastupati interese vlaške nacionalne zajednice.

„Stranka je formirana, registrovana po svim zvaničnim propisima Republike Srbije. Dobili smo mogućnost da se predstavimo kao manjinska stranka vlaške nacionalne manjine. Iz tog razloga  odlučili smo da učestvujemo na izborima koji su raspisani za 4.mart ove godine u Boru. Pozivam sve naše Vlahe, pozivam naše sugrađane, koji su istog mišljenja, istog opredeljenja i imaju istu viziju kao mi da nam pomognu i da se pridruže u prikupljanju potpisa“, rekao je Radojica Trailović, predstavnik novoformirane Vlaške stranke „Most“.

Nosilac liste Vlaške stranke “Most” Miodrag Miki Janošević istakao je da je stranka imala određene probleme tokom registracije, ali da je, srećom, sve to uspešno okončano.

„Po prvi put u istoriji i vlaškog, a i drugih manjinskih naroda na prostorima istočne Srbije će se desiti da će jedna stranka nacionalne manjine izaći samostalno na izbore, uz pomoć pripadnika svih nacionalnih manjina koji žive u Boru, i Makedonaca, i Roma, i Albanaca i svih drugih, kao i svih starosedelaca koji su na teritoriji naše opštine. Mi se i zovemo Most, i takvo smo ime i birali kada smo stranku registrovali, da bismo premostili sve naše razlike, da bismo premostili sve ono što nas je možda razdvajalo. Naša osnovna poruka je da nema visoke politike, da mi hoćemo da zajedno sa ljudima koji to žele sprečimo propadanje istočne Srbije, u ovom slučaju opštine Bor“, istakao je  Janošević.

Zbog kratkoće vremena, budući da je krajnji rok za predaju izbornih listi 16.februar, broj kandidata za odbornike na listi „Vlaške stranke „Most“ – Bor u srcu – Miki Janošević“, kako je istakao njen nosilac, zavisiće od broja prikupljenih i kod notara overenih potpisa.

2 KOMENTARA

 1. Cilje im je samo da se spoje sa SNS-om, ne nasedajte na price.
  Prekrojice i izigrace vasu volju, ovo je serifov covek!

 2. Meni nije jasno zasto su socijalisti koji su dominantni u politickom smislu u Boru morali da izadju na izbore u koaliciji sa naprednjacima .
  Mogli su da izadju sami i da cine veliku odbornicku grupu.
  Nadam se da ipak znaju sta rade i imaju moj glas ali se nadam da ce se udaljiti od naprednih u skorije vreme jer biraci u Boru pre svega zele stabilnu i sigurnu drzavu a ko je drzavotvorniji od njih.
  I ako Miki Janosevic zeli da se spoji sa koalicijom oko naprednih kako kaze prethodni komentar mi socijalisti nemamo nista protiv jer je nasa parola zajednistvo i Most bi se sasvim uklopio ukoliko je narod podeljen ali verujem da u sustini nije vec samo ima mnogo nerazumevanja.
  Narodu je bre dosta cimanja i oce da zivi dostojanstveno mirno solidarno normalno .

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here