Voda u Boru ispravna za piće…ili ne?

Borani nemaju razloga za brigu kada je voda za piće u pitanju jer je ona potpuno bezbedna, kažu u Javnom komunalnom preduzeću „Vodovod“ Bor. Da li je voda zaista ispravna, pokazuju redovne hemijske i mikrobiološke analize uzoraka vode.

voda-vodovod-ispravnost

Voda u Boru je hemijski i mikrobiološki ispravna i proverava se stalno u skladu sa propisima Zavoda za javno zdravlje i redovni testovi pokazuju da se ona može koristiti i za piće i za kuvanje.

Zavod za javno zdravlje Timok u Zaječaru i Javno komunalno preduzeće „Vodovod“ u Boru redovno kontrolišu ispravnost vode za piće i prema njihovim podacima voda u gradskom vodovodu je potpuno ispravna.

Što se tiče izdašnosti vode u izvorima, potrošnja je manja s obzirom na vremenske prilike, a voda teče u proseku 250 litara u sekundi. Padavine vrše prihranu izvorišta i povećavaju njihovu izdašnost. Kvalitet vode je dobar, kontrola se vrši redovno, tako da je snabdevanje Borana vodom uredno po pitanju kvaliteta i količine, rekla je za naš sajt zamenica direktora JKP „Vodovod“ Bor, Marina Pešić.

Tokom letnjeg perioda nije bilo zastoja u vodosnabdevanju, iako je potrošnja vode bila velika zbog visokih temperatura.