Vozić nova atrakcija Zoološkog vrta u Boru

2
110

Drveni vozić, poklon kompanije „Rakita exploration“, nova je atrakcija borskog Zoološkog vrta. Ovom interesantnom daru najviše su se obradovali najmlađi posetioci vrta, koji su ujedno i najbrojniji gosti.

zoo-vrt-bor-vozic

“Izuzetno mi je zadovoljstvo što se se sve veći broj ljudi javlja da pomogne Zoološkom vrtu. Kompanija “Rakita exploration” je donirala sredstva za izradu drvenog vozića i mi im se na tome zahvaljujemo. Zahvaljujemo se i stolaru Borivoju Komlošu koji je izradio vozić”, kazala je Mirjana Marić, direktrorica borskog Zološkog vrta.

Vrednost donacije je 360.000 dinara, a stolaru Borivoju Komlošu je trebalo 96 dana za izradu vozića.

zoo-vrt-bor-vozic-1

Opštinska uprava sa upravom vrta radi na oplemenjivanju prostora kako bi deci omogućili što ugodniji boravak u ovoj jedinstvenom prostu u istočnoj Srbiji.

Na donaciji se zahvalio i Saša Vukadinović zamenik predsednika Opštine Bor. On je istakao da je saradnja lokalne samouprave i kompanije “Rakita exploration” dobra i da je ova firma od početka godine izvojila 50.000 dolara kao pomoć lokalnoj zajednici.

Pored novog vozića borski Zoološki vrt je tokom ovog letnjeg raspusta u svojoj ponudi dodao proslavu rođendana i čuvanje dece uz kvalitetni program. Usluga dnevnog boravka dece u vrtu od 10 do 13 časova uz nadzor vaspitača košta 250 dinara. U cenu je obuhvaćen jedan obrok i voćna užina.

Zoološki vrt u Boru je otvoren krajem novembra 2011. godine i jedini je u jugoistočnoj Srbiji.

Beli lav Dule - zvezda Borskog zološkog vrta
Beli lav Dule – zvezda borskog Zoološkog vrta

Sadašnji “stanari” poput tigra, lavova, lama, medveda, antilopa, zebri, berberskih ovaca, vukova, krokodila i mnogih drugih predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce, najveća zvezda i miljenih svih posetioca vrta je beli lav.

Radno vreme u letnjem periodu je od 10 do 20 sati. Cena ulaznice je 100 dinara.2 KOMENTARA

  1. Moлба!

    Када возић буде спреман за вожњу, да не заборавите, први путник мора бити пројектант и изумитељ зоолошког врта, господин Спасковски. При томе, морате обезбедити музику без певачице. Први путник ће певати своје омиљене нумере “Неможе ми нико ништа”. Још треба обезбедити неког кога ће јахати певач док пева. То је његов омиљен уметнички додатак у току певања поменуте нумере. Традиција је традиција, не треба је прекидати.

  2. Svaka ti je na mestu i verujem da ce tako i biti jer mora necim da se kao dimnom bombom prikrije fijasko vezan za novu topionicu i svo njihovo neznanje da je na pravi nacin eksploatisu.Curi brate mazut na sve strane bakar nije ni za qrac smenjeni su direktor i upravnici itd a ni za sta nije kriv Bekrija Sosa.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime