Vozić nova atrakcija Zoološkog vrta u Boru

Drveni vozić, poklon kompanije „Rakita exploration“, nova je atrakcija borskog Zoološkog vrta. Ovom interesantnom daru najviše su se obradovali najmlađi posetioci vrta, koji su ujedno i najbrojniji gosti.

zoo-vrt-bor-vozic

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što se se sve veći broj ljudi javlja da pomogne Zoološkom vrtu. Kompanija „Rakita exploration“ je donirala sredstva za izradu drvenog vozića i mi im se na tome zahvaljujemo. Zahvaljujemo se i stolaru Borivoju Komlošu koji je izradio vozić“, kazala je Mirjana Marić, direktrorica borskog Zološkog vrta.

Vrednost donacije je 360.000 dinara, a stolaru Borivoju Komlošu je trebalo 96 dana za izradu vozića.

zoo-vrt-bor-vozic-1

Opštinska uprava sa upravom vrta radi na oplemenjivanju prostora kako bi deci omogućili što ugodniji boravak u ovoj jedinstvenom prostu u istočnoj Srbiji.

Na donaciji se zahvalio i Saša Vukadinović zamenik predsednika Opštine Bor. On je istakao da je saradnja lokalne samouprave i kompanije „Rakita exploration“ dobra i da je ova firma od početka godine izvojila 50.000 dolara kao pomoć lokalnoj zajednici.

Pored novog vozića borski Zoološki vrt je tokom ovog letnjeg raspusta u svojoj ponudi dodao proslavu rođendana i čuvanje dece uz kvalitetni program. Usluga dnevnog boravka dece u vrtu od 10 do 13 časova uz nadzor vaspitača košta 250 dinara. U cenu je obuhvaćen jedan obrok i voćna užina.

Zoološki vrt u Boru je otvoren krajem novembra 2011. godine i jedini je u jugoistočnoj Srbiji.

Beli lav Dule - zvezda Borskog zološkog vrta
Beli lav Dule – zvezda borskog Zoološkog vrta

Sadašnji “stanari” poput tigra, lavova, lama, medveda, antilopa, zebri, berberskih ovaca, vukova, krokodila i mnogih drugih predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce, najveća zvezda i miljenih svih posetioca vrta je beli lav.

Radno vreme u letnjem periodu je od 10 do 20 sati. Cena ulaznice je 100 dinara.