Vučić: Bor je na veoma dobrom putu i ima sigurnu budućnost

Srpska napredna stranka organizovala je predizborni skup u Boru na kojoj je govorio predsednik ove stranke, Aleksandar Vučić.

Velika sala Ustanove sportski centar „Bobana Momčilović Veličković” bila je do poslednjeg mesta puna ljudi okupljenih da čuju obraćanje predsednika SNS, Aleksandra Vučića.

Okupljenima se najpre obratila doktorka Danica Grujičić, prva na listi kandidata za narodne poslanike Republike Srbije, koja je mladima poručila da glasaju za onoga ko im nudi budućnost, a ne za one koji bi da ih vrate u prošlost.

Predsednik Srpske napredne stranke, Aleksandar Vučić obećao je Boranima tri stvari.

„Minimalno 20 miliona evra ćemo uložiti u bolnicu u Boru. Za to imate moje obećanje da ćemo tokom ove godine to uraditi. Druga stvar je da za nepunih mesec dana, od 1. maja, krećemo da uradimo 30 kilometara puta Bor – Selište. I treća stvar, imamo još 7 kilometara puta ka Zaječaru”, kaže Vučić.

Zbog sve većih problema u borskim selima, Vučić je rekao da će država učiniti sve što može da meštani budu zadovoljni i da budu sigurni u svoju budućnost i budućnost svoje dece.

„Ono što je važno i što hoću da kažem je da, u roku od samo 10 dana od izbora, dolazim u Krivelj, Slatinu, Metovnicu da razgovaram sa ljudima tamo i da rešimo svaki problem. I neću nikoga da obmanjujem i govorim ono što želi da čuje, ali ću da sedim 24 sata ako treba, neću da se pomerim sa stolice, saslušaću svaki problem i država će pomoći”, ističe Vučić

On je dodao da je aktuelna vlast uspela da pronađe strateškog partnera i da je u toj kompaniji u Boru danas zaposleno oko 6 hiljada ljudi.

„Ono što je važno je da dovedemo još jednog strateškog investitora u Bor da rešimo problem nezaposlenosti, posebno za žene, da dođe druga, treća plata u kuću”, smatra predsednik Srpske napredne stranke.

Vučić je istakao da zajedno sa kineskim partnerima želi da promeni kvalitet života u Boru i da Borani udišu zdraviji vazduh.

„Radićemo na čistom vazduhu, novoj topionici, novim filterima. Tražićemo od kineskih partnera da urade sve da naša deca imaju čist vazduh, ali nećemo da zatvaramo rudnike. Rudnici i industrija su podigli ovu zemlju. Podižemo našu industriju, naše rudnike, to je budućnost Srbije. Naš nacionalni interes je da imamo zaposlene, da imamo ljude koji rade”, poručuje Vučić.

Bor je, kako kaže Vučić, na veoma dobrom putu i ima sigurnu budućnost i dodaje da je budžet Bora danas 4,2 milijarde, odnosno tri puta veći za samo 10 godina.

„Moramo još mnogo da uradimo za turizam i verujem da će to da bude na zadovoljstvo svih na istoku Srbije. Ovo je biser Srbije, i da se niko ne naljuti, za sve možete da kažete da je lep deo Srbije, ali istok je mnogo lep. Ceo istok Srbije ima dobru budućnost. I Majdanpek i Negotin i Kladovo i Zaječar. Svi imaju dobru i veliku budućnost, samo moramo da radimo”, smatra Vučić.