Vučić i predstavnici kompanije “Zijin” iz Kine o tenderu za RTB

4
125

Aleksandar Vučić, predsednik Srbije sastao se danas sa predstavnicima kineske kompanije “Zijin”, zainteresovane za učešće za strateško partnerstvo u Rudarsko-topioničarskom basenu (RTB) Bor.

Predstavnici “Zijin Majning Grupe”, koja je jedan od najvećih kineskih proizvođača zlata, druga po veličini u proizvodnji bakarne rude i treća u proizvodnji rude cinka, istakli su da imaju ozbiljne razvojne planove za RTB Bor.

Oni su na sastanku sa predsednikom Vučićem, kojem je prisustvovao i Li Mančang, ambasador Narodne republike Kine u Srbiji, naveli da su spremni da ulože više stotina miliona dolara u “modernizaciju proizvodnje i restrukturiranje kompanije, koja bi bila organizovana u skladu sa najvišim svetskim standardima”.

Predsednik Vučić, saopštila je Pres služba predsednika, izrazio je zahvalnost predstavnicima ove kineske kompanije i poručio da su dobrodošli na budućem tenderu, koji Vlada Srbije namerava da raspiše u prvoj polovini ove godine.

4 KOMENTARA

  1. Kinezi su dosli jos u petak i vozili se sa Sosom do Majdanpeka i tako u krug razgledavali sve i kupili ga vec samo sto ste i vi isti kao svi samo lazete ovaj jadan narod i tek sada o tome izvestavate kada je sve to gotovo. Sram vas bilo!

  2. ovog spasovskog i vaseg voljenog vodju treba da smeste u bajbok ili da se otvori goli otok a najbolje da ih posaljemo u kinu..oni ce da prodaju rudna bogastva…ali bre ljudi kakvi kinezi korejanci i ostala bagra da kupe iole sve sto vredi u srbiji…slusate ove najvece neradnike iz vlade…ajde dokazite gde su se dokazali u nekom poslu ali stvarno…lako je da prodas nesto sto nije tvoje koji su radnici gradili decenijama..mada ne verujem da ce pustiti komentar,odavno ovde ne postoji slobodna rec i misao…samo diktatura

  3. Kina kao i do sada učiniće mnogo za Srbiju, no pre toga Srbija mora nešto da učini za sebe. Vreme je da, nakon puzanja ΛV pred kineskim čelnicima, koje je najavljivao, vreme je da se uspravi i Kineze da pogleda u oči. Kako će se ratosiljati Spaskovskog (koji je nenadmašni kralj laži i muljanja), jer ga Kinezi otpisali, kao uništitelja RTB Bor. Biće belaja?

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime