Vučić najavio radnu grupu za privredu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je u petak u Beogradu osnivanje radne grupe za praćenje stanja u privredi u kojoj će biti ministri i predstavnici sindikata.

Aleksandar Vučić

Na sastanku sa predstavnicima Saveza samostalnih sindikata Srbije, Vučić je kazao da će rad svakog preduzeća u restruktuiranju biti analiziran.

„Dogovorili smo dve važne stvari, jedna je uspostavljanje stalne kontakt grupe i jačanje socijalnog dijaloga. Takodje smo dogovorili uspostavljanje direktnih odnosa pri sačinjavanju zakona o radu“, rekao je Vučić novinarima nakon sastanka.

Predstavnici sindikata istakli su tokom sastanka da nisu zadovoljni povećanjem poreza na dodatnu vrednost i tražili su da Vlada Srbije poveća porez na kapitalnu dobit.

Oni su izrazili nezadovoljstvo nacrtom zakona o radu, na šta im je Vučić odgovorio da nacrt još uvek ne postoji i da su u opticaju tri verzije tog zakona.

Predsednik SSSS Ljubisav Orbović rekao je da je dogovoreno da se predstavnici sindikata sastanu sa Vučićem opet krajem novembra, a za ponedeljak najavio razgovore sa ministrom rada Jovanom Krkobabićem o zakonu o radu.

(Beta)