Vučić zadovoljan pristiglim ponudama za RTB Bor

4
505

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da su dve od ukupno tri ponude pristigle na tender za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor validne – kineska i ruska, kao i da je time zadovoljan.

Vučić je rekao da ne zna šta je njihov sadržaj, ali da su dve od tri validne i da, što je njihova međusobna konkurencija snažnija, to će biti bolje za nas.

“Kada rešimo pitanje RTB Bora, imamo sigurnost, imao budućnost. To je velika stvar za budućnost Srbije”, rekao je predsednik.

Rešavanje tog pitanja doprineće uvećavanju broja zaposlenih u budućnosti, omogućiće izgradnju novih saobraćajnica ka istoku Srbije.

Podsetio je da se radi brza saobraćajnica ili autoput do Požarevca, a zatim da se od Požarevca da se ide ka tzv. “dunavskoj magistrali” – Velikom Gradištu, Srebrenom jezeru, Glipcu i Donjem Milanovcu, a i radi se i put Petrovac-Krepoljin, Krepoljin-Žagubica.

Ostaje da se napravi i dobra veza sa Kučevom, dodao je on.

Vučić je istakao da je to velika stvar za Srbiju, kao i da u tom slučaju za istok zemlje ima više nade.

Podsetio je na primer Zrenjanina, istakavši da kad dođe jedna velika kineska kompanija onda dođu još tri druge.

“I jedni i drugi su moćni i snaži, verujem da to može da bude od velikog interesa. Rusi imaju dobar rudnik u Čeljabinsku, i Kinezi imaju izvanredne rudnike. RTB je apsolutno ključ za istok Srbije”, zaključio je Vučić.4 KOMENTARA

  1. Potpuno prirodno i normalno …: ,,od Pozarevca do Kuceva…,, (kraj citata)……A potom DALJE … Multimodalnim saobracajnim koridorom-Istok (Crnomorskim koridorom )..: I to sa DVA KRAKA …1) KRAKOM A- ovog koridora : posle Kuceva preko Majdanpeka- do Negotina i granicnog prelaza Mokranje-pa preko novog mosta na Dunavu Kalafat /Vidin- i paralelno sa Dunavom Krajove i Bukuresta do Konstance na Crnom moru… I NOVIM KRAKOM B -ovog koridora,posle Kuceva i Majdanpeka..preko BORA i ZAJECARA- do granicnog prelaza Vrska Cuka -i dalje paralelno sa Dunavom do bugarskog grada Ruse -sve do Varne na Crnom moru…A preko Crnog mora i strateskih luka Varna i Konstanca ..u Aziju..u Aziju…NOVI Krak B- ovog koridora pretvara i Bor i Zajecar u IZUZETNO VAZNE TRANZITNE GRADOVE na ovom medjunarodnom 1) TRANSKONTINENTALNOM (transevropskom ,Atlanski okean -Crno more); 2) INTERKONTINENTALNOM (Evropa -Azija) ; 3) EVROREGIONALNOM (spoj citavog niza drzava Balkana i Jugoistocne Evrope) ; 4) NACIONALNOM (Jedan od 5 (pet) najvaznijih saobracajnih pravaca Srbije,i to ISTOCNI.. uz ostala 4 najvaznija saobracajna pravca Srbije,u stvari uz sva 4 postojeca saobracajna Koridora 10:prvim ka severu i Subotici,drugim ka zapadu i Zagrebu,trecim ka jugu i Skoplju,i cetvrtim ka JUGOISTOKU ka Sofiji..) Znaci ultra bitno je i razumeti i zapamtiti :..NE PETI…NEGO JEDAN OD PET NAJVAZNIJIH… A ako ovaj Koridor -Istok u svom multimodalnom sadrzaju obuhvata drumski(autoput), zeleznicki, vodni (recni, dunavski) i intermodalni (npr.kontejnerski) saobracaj…ON je i potpuno NEUPOREDIV sa bilo konim drugim saobracajnim koridorom Srbije..pa cak i sa Koridorom 10…Znaci Bor i Zajecar ce biti i BUKVALNO UZ AUTOPUT….Ali koga ovo interesuje..za detaljnije informacije o ovom NOVOM Kraku B i autoputu.. ..u zgradu na kojoj od skoro pise GRAD Bor…Inace kao sto je i najsire poznato..Projekat ,,MS Koridor Istok(CmK) traje i razvija od 2006.g…po u celom svetu poznatom modelu javno-privatnog partnerstva ( public-private partnership)…Dakle mnogo,mnogo pre ove price o tenderu za RTB…A ko ne veruje..neka proveri za 3 sekunde.. samo neka na Google i na YouTube ukuca..: Koridor Istok..i imace sve sto ga interesuje..I to hronoloski… A to posebno vazi za sve one cuvene i vecno dezurne lokalne papagaje sa uvek istim pricama o zaverama i spinovanjima….Evo ovo je i prava prilika je da nauce jos nesto…Naprimer…da nauce gledaju u kalendar..😂.. Mada su oni potpuno nebitni.. i sada ostaju sami,tamo negde u losoj proslosti i pogresnom smeru… sa svim svojim vecito istim papagajskim i budjavim mantrama.. Pobegao im je tramvaj.

  2. ..P.S..naravno Koridor istok je i 6)REGIONALNI (,,Koridor zovota,, demografski,ekonomski i socijalno tesko devastirane Istocne Srbije…Jer NIJEDAN region u Evropi i Srbiji se NIKADA i NIGDE nije ni oporavio ni razvio bez saobracajnog koridora (AUTOPUTA,zeleznickog..) ..i 7)LOKALNI (novi temelj razvoja PRIPADAJUCEG 21 veku… 16 gradova i opstina Istocne Srbije… A uzgred ….novi EU saobracajni standardi izricito kazu. : U buducnosti nijedan evropski grad NE SME da bude udaljen od najblizeg AUTOPUTA vise od 30 minuta voznje….😀A Bor je ..SADA.. Grad Bor…Zar ne..?

  3. Tako je bravo , mi smo oduvek imali tu ulogu i vreme je da dodje do balansa sila …sa istocnim koridorom krst postaje pun i funkcionalan bas kao onaj centralni od dva zlatna uzeta na Coat of arms of Vaticanus , srce hriscanstva Srbija Bor.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime