Vučić zadovoljan pristiglim ponudama za RTB Bor

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da su dve od ukupno tri ponude pristigle na tender za privatizaciju Rudarsko-topioničarskog basena (RTB) Bor validne – kineska i ruska, kao i da je time zadovoljan.

Vučić je rekao da ne zna šta je njihov sadržaj, ali da su dve od tri validne i da, što je njihova međusobna konkurencija snažnija, to će biti bolje za nas.

„Kada rešimo pitanje RTB Bora, imamo sigurnost, imao budućnost. To je velika stvar za budućnost Srbije“, rekao je predsednik.

Rešavanje tog pitanja doprineće uvećavanju broja zaposlenih u budućnosti, omogućiće izgradnju novih saobraćajnica ka istoku Srbije.

Podsetio je da se radi brza saobraćajnica ili autoput do Požarevca, a zatim da se od Požarevca da se ide ka tzv. „dunavskoj magistrali“ – Velikom Gradištu, Srebrenom jezeru, Glipcu i Donjem Milanovcu, a i radi se i put Petrovac-Krepoljin, Krepoljin-Žagubica.

Ostaje da se napravi i dobra veza sa Kučevom, dodao je on.

Vučić je istakao da je to velika stvar za Srbiju, kao i da u tom slučaju za istok zemlje ima više nade.

Podsetio je na primer Zrenjanina, istakavši da kad dođe jedna velika kineska kompanija onda dođu još tri druge.

„I jedni i drugi su moćni i snaži, verujem da to može da bude od velikog interesa. Rusi imaju dobar rudnik u Čeljabinsku, i Kinezi imaju izvanredne rudnike. RTB je apsolutno ključ za istok Srbije“, zaključio je Vučić.