Vučković: I nova bolnica i akva park i šoping centar – sve će to biti u Boru

Ivan Vučković potpredsednik Skupštine grada Bora, izneo je svoje mišljenje u vezi sa polemikom oko referenduma i narodne inicijative putem društvenih mreža.

Vučković je naglasio da je tenzija nepotrebna, te da određeni odbornici koriste političke manipulacije radi sticanja jeftinih političkih poena.

„Postoji tačno definisan niz pravnih propisa koji moraju biti ispunjeni kako bi se uopšte došlo u poziciju da se sprovede referendum ili narodna inicijativa“, kaže potpredsednik Skupštine grada.

Prema njegovoj oceni pokretači ove inicijative nisu sigurni da li zaista žele referendum, narodnu inicijativu ili neku drugu formu okupljanja građana.

„Sa druge strane, inicijatori referenduma ne samo da nemaju dovoljan broj potpisa građana upisanih u birački spisak (najmanje 10 posto) već ne znaju ni koja pitanja jesu a koja nisu u nadležnosti skupštine grada (npr. budžet i završni račun ne mogu biti referendumska pitanja)“ , kaže Vučković.

On je takođe naglasio da su planirani projekti – bolnica, akva park i šoping centar – nezavisni entiteti, s ciljem da unaprede život građana Bora i okolnih područja.

„Gradska skupština jeste ozbiljna institucija a potreba određenih odbornika za površnim senzacionalizmom jeste kratkog veka i ne rešava ništa. Još jednom – građani moraju da znaju da će, nezavisno od šoping centra i akva parka, biti i nove bolnice te da se uveliko radi na pripremi pravno-tehničke dokumentacije“, naveo je Vučković na kraju i dodao da će građani, blagovremeno, putem medija biti o svemu obavešteni.