Vuk Jeremić: Lažne liste na lokalnim izborima u Boru

Polovina lista koja će učestvovati na lokalnim izborima u Boru, 4.marta su lažne liste, rekao je na konferenciji za novinare Vuk Jeremić, lider Narodne partije.

Vuk Jeremić je u današnjoj poseti Boru pohvalio napore borske opozicije da smogne snage i razuma i napravi zajedničku listu “Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor– Narodna stranka, Demokratska stranka, Vlaška narodna stranka, Zajedno za Srbiju, Demokratska stranka Srbije, Socijaldemokratska stranka, Dragan Marković“, koja je po njemu, glavna i najvažnija opoziciona lista.

“Svi znamo kakva je situacija, čak i oni koji su sa druge strane dobro znaju kakva je situacija. Polovina lista na izborima u Boru su lažne. Sad možemo to da zovemo i nekim diplomatskim rečnikom, ja kao diplomata u prethodnom životu bih verovatno koristio neku drugu formulaciju, ali mislim da stvari treba nazvati pravim imenom. Pola lista u Boru su lažne, kao što su dve trećine lista u Beogradu lažne. U Beogradu 18 od 24 liste zapravo su podnete, skupljeni su potpisi, dobijena je značajna podrška, materijalna i svaka druga od strane Srpske napredne stranke. Razlog za tako nešto je vrlo jednostavan, Zato što svaki glas koji ostane ispod cenzusa zapravo biva poklonjen onoj stranci koja će odneti najviše glasova, 4.marta, nažalost, ali na sreću po poslednji put, to će biti Srpska napredna stranka”, istakao je na današnjoj konferenciji za novinare, Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke.

Jeremić je poručio biračima da dobro promisle za koga će glasati, jer glas za svaku listu koja neće preći cenzus je glas za Srpsku naprednu stranku, a u Boru za Blagoja Spaskovskog.

“Jedna od najvećih primedbi koju ja stavljam ovom režimu, a verujem da i vi u Boru dobro znate o čemu govorim, mi smo danas kao zemlja u poodmakloj fazi procesa potpunog saživljavanja organizovanog kriminala i države. Imali smo teške trenutke u istoriji, uključujući i blisku prošlost kada je bilo problema sa organizovanim kriminalom, ali nikada organizovani kriminal i država nisu bili jedno”, rekao je Jeremić.

On je dodao da je “sve više protivnika ove vlasti i u Boru i u Beogradu” i da ovo nisu izbori samo za odbornike u Skupštini opštine Bor ili za skupštinu grada Beograda, već su referendumski.

„Pozivam Borane da iskoriste svoj glas i olovkom 4.marta zaokružujući nas ili njih svoje nezadovoljstvo i iskažu“, rekao je Vuk Jeremić.