Za Dan Bora u Muzeju rudarstva i metalurgije izložba i promocija monografije „Porteti života“

Povodom 3. oktobra, Dana Grada Bora, u Muzeju rudarstva i metalurgije biće otvorena samostalna izložba skulptura „Portreti života“ i promocija istoimene monografije, autora Milorada Antića-Pirketa.

U galeriji Muzeja u subotu 3. oktobra u 12 sati biće otvorena izložba radova poznatog borskog skulptora i pesnika Milorada Antića Pirketa, a tom prilikom posetiocima će biti predstavljena i njegova istoimena monografija

Zbog aktuelne situacije u vezi sa pandemijom kovida-19 izložba će biti otvorena u skladu sa zvaničnim preporukama i ograničenjima okupljanja u zatvorenom prostoru.

Borski umetnik, član Udruženja likovnih umetnika „Vane Živanović“ Bor i Udruženja likovnih umetnika Majdanpek, dobitnik je više vrednih priznanja i nagrada, među kojima i nagrade Skupštine opštine Bor (1973), kao i specijalne nagrade za skulpturu amateri Jugoslavije (1981).

Priredio je brojne samostalne izložbe u Boru, Pirotu, Zaječaru, Negotinu, Majdanpeku, Nišu, Požarevcu, Knjaževcu, a učestvovao je i na preko 150 zajedničkih izložbi u Srbiji, Bugarskoj, Rumuniji.

Učesnik mnogih kolonija, poput Međunarodne kolonije „Bakar“ u Boru i „Barili“ u Požarevcu.

Poslednjih godina na Borskom jezeru, u Dolini mira, ima svoju stalnu letnju postavku skulptura u slobodnom prostoru.