Za mlade borske teniserke organizovan prijem u Skupštini grada

0
725

Za mlade borske teniserke Aleksandru Stevanović (12) i Stašu Srbulović (15) organizovan je prijem u Skupštini grada Bora.

Sa uspešnim mladim teniserkama i trenerom Slavko Đurićem razgovarili su gradonačelnik Aleksandar Milikić i Igor Janković član Gradskog veća zadužen za sport.

Aleksandra Stevanović i Staša Srbulović imale su čime da se pohvale jer su ove godine postigle zaista zapažene sportske rezultate.

Aleksandra, članica Teniskog kluba Bor, osvojila je ove godine prvo mesto na Državnom prvenstvu u dvorani u kategoriji do 12 godina. Ona je dobrim igrama izborila i mesto u reprezentaciji Srbije.

Staša je osvojila tri treća mesta na međunarodnim turnirima u Pragu, Brnu i Portorožu (u dublu) z agluve i nagluve osobe. Iako ima samo 15 godina Staša se takmiči u seoniorskoj konkurenciji. Ona je takođe reprezentativka Srbije za gluve i nagluve.

Na prijemu se pored uspeha razgovaralo i o problemima sa kojima se teniseri u Boru susreću. Jedan od najvećih su grejanje u balon sali, koj ima ozbiljne konstrukcijske nedostatke zbog kojih je zagrevanje gotovo nemoguće.

Gradonačelnik je obećao da će uskoro početi rešavanje ovog problema.

“Grad Bor je jedan od rethih gradova koji za rad Sportskog centra i svih objekata, kao i za sufinansiranje klubova izdvaja oko osam odsto budžeta, odnosno 180 miliona dinara godišnje. I ja sam na to ponosan. Svestan sam da nikada nije dovoljno novaca za sport, pogotovo je teško u individalnim sportovima, ali ćemo se truditi da u budućnosti to promenimo”, rekao je Milikić.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here