Za mlade u utorak 8. decembra online Sajam omladinskog preduzetništva i privrednih potencijala Srbije

Privredni forum mladih u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta organizuje projekat „Privreda za mlade – Put mladog preduzetnika“ u okviru kojeg će se 8. decembra sa početkom u 11 sati održati treći po redu „Sajam omladinskog preduzetništva i privrednih potencijala Srbije“.

Sajam će po prvi put biti održan u virtuelnom obliku na platformi https://sajam.pfm.rs/ a u okviru sajma preko 50 mladih preduzetnika, privrednika, habova i privrednih inkubatora iz cele Srbije će imati priliku da svoj rad predstavi posetiocima, tačnije budućim mladim preduzetnicima kako bi na jednom mestu imali dostupne sve neophodne informacije za započinjanje sopstvenog poslovanja.

Kako će izlagači na sajmu biti iz svih krajeva Srbije, posetioci će moći da se upoznaju sa privrednim potencijalima naše zemlje, kao i sa uspešnim mladim preduzetnicima koji dolaze iz različitih gradova i okruženja, kao i da od njih saznaju kakva je poslovna klima u tim gradovima i kako je izgledao njihov razvojni put.

Glavni cilj sajma je da mlade ljude iz cele Srbije informiše o prilikama za započinjanje sopstvenog poslovanja, stoga će čitav sajam biti interaktivnog karaktera, a posetioci će uživo moći da posećuju virtuelne štandove i razgovaraju sa izlagačima, ali i da prisustvuju nizu predavanja, radionica i prezentacija programa podrške.

Na sajmu će biti predstavljena i dva dokumenta značajna za razvoj omladinskog preduzetništva u Srbiji koja su izrađena u okviru ovog programa, a to su: „Industrijski potencijali za razvoj omladinskog preduzetništva i pokretanje posla u četiri statistička regiona Srbije“ i predlog dokumenta „Definisanje termina – mladi preduzetnik“.

Do sada su uspešno održana dva „Sajma omladinskog preduzetništva“, koja su uspešno okupila celokupnu preduzetničku zajednicu Srbije i preko 3.000 mladih posetilaca, a na kojima je preko 200 preduzetnika imalo priliku da predstavi svoje poslovanje.

Cilj projekta „Mladi i privreda“ je da doprinese povećanju stepena zapošljivosti mladih u Republici Srbiji kroz njihovo informisanje i unapređenje kompetencija za razvoj poslovnih poduhvata, kao i povećanje informisanosti o privrednim potencijalima različitih regiona Republike Srbije kroz prikaz različitih primera dobre prakse mladih preduzetnika širom Srbije.

Prisustvo je besplatno, a dobrodošli su svi mladi ljudi koji žele da se informišu o mogućnostima za započinjanje sopstvenog poslovanja.