Za novo informatičko odeljenje u borskoj gimnaziji zainteresovano 26 osmaka

0
737

Borska Gimnazija „Bora Stanković“  upisuje i osmake sa posebnim sposobnostima za računarstvo i informatiku. Novo odeljenje imaće 20 učenika.

Gimnazija „Bora Stanković“, pored postojeća tri odeljenja prirodno-matematičkog i društveno-jezičkog smera, u novoj školskoj godini imaće i odeljenje posebno nadarenih za računarstvo i informatiku.

Ovo odeljenje, naglašava direktorka škole, Miljana Golubović, upisuje 20 učenika, a za sve zainteresovane škola je organizovala besplatne pripreme iz matematike.

„Nas u ponedeljak očekuje i zvanična verifikacija ovog odeljenja, koje nam je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja odobrilo i koje se nalazi u konkursu za upis u prvi razred. Beležimo veliko interesovanje dece. Do danas ih se prijavilo njih 26, a prima se 20. Naravno, oni moraju da polože prijemni ispit koji se organizuje 3.juna u Zaječaru. Važno je napomenuti da je škola i kadrovski i tehnički opremljena za realizaciju nastave na ovom smeru“, kaže za Bor030 Miljana Golubović, direktorka Gimnazije „Bora Stanković“ u Boru.

Kandidati za upis u novo odeljenje borske gimnazije prijemni ispit će polagati u Zaječaru, 3.juna, sa početkom u 10 sati. Za sve njih je borska gimnazija organizovala besplatan prevoz.

Učenici polažu prijemni ispit iz matematike, srednji i napredni nivo. Maksimalni broj bodova na prijemnom je 240, a da bi ga položili morali bi da ostvare rezultat od najmanje 120 bodova. U novo informatičko odeljenje biće upisano maksimalno 20 učenika, a da bi se ono formiralo neophodno je da prijemni ispit polože najmanje 15 kandidata.POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime