Zabrana kretanja kamionima na prevojima u Timočkoj Krajini

Na svim putevima, prvog, drugog i trećeg prioriteta u ovom delu istočne Srbije kolovozi su vlažni u nižim predelima, a snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara.

JP Putevi Srbije savetuje vozačima da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

“Zbog vlažnih kolovoza i pojave niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice te apelujemo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetujemo maksimalan oprez u vožnji”, navode u zimskoj službi održavanja.

Prema izveštaju JP “Putevi Srbije” na području koje održava Štrabag DOO, ogranak PZP, učestali su sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima, a najviše ih ima Đerdapskoj magistrali, gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Zabrana za šlepere i kamione važi na sledećim putnim pravcima gde je obavezna zimska oprema, a savetuje se i oprezna vožnja:

I B-37 Selište – Bor – Zaječar

II A-161 Borsko jezero – Brestovac
II A-166 Bor – Zagrađe
II B-394 Brestovac -Metovnica – Gamzigradska Banja-Gamzigrad-veza sa državnim putem IB 36
II A-161 Žagubica – Borsko jezero
II B-389 Straža – Brezovica – Borsko jezero
II B-391 Brestovačka banja – Zlot – Boljevac
II B-392 Zlot – Zlotska pećina
II B-393 Jasikovo -Vlaole – Krivelj – veza sa državnim putem II A 166 (Bor)