Zaječar postao rukometni grad

0
15

Prošlu sezonu ljubitelji rukometa u Zaječaru pamtiće kao jednu od najboljih sezona ikada. Veliki uspeh napravile su sve selekcije zaječarskih rukometašica i rukometaša.


Prošlu sezonu ljubitelji rukometa u Zaječaru pamtiće kao jednu od najboljih sezona ikada. Veliki uspeh napravile su sve selekcije zaječarskih rukometašica i rukometaša.

Za veliki uspeh zaječarskih rukometašica bio je zaslužan borski trener Barbulović Zoran, koji je zajedno sa svojom ekipom u sred Jagodine u poslednjem kolu Prve lige pobedio direktnog konkurenta za odlazak u Super ligu i samim tim izbacio Jagodinu koja je do poslednjeg kola bila ispred Zaječara . To je bio jedan od najvećih uspeha rukometašica iz Zaječara.

 

U novu sezonu, Zaječarke su usle ambiciozno, rukovodstvo kluba je dovelo skoro celu novu postavu i zacrtalo cilj tj. izlazak u Evropu. I sve je krenulo idealno. Zaječar je veći deo prvenstva bio u samom vrhu Superligaške tabele, sve do veoma čudne odluke rukovodstva kluba i smene trenera Barbulovića, koji je u tom trenutku sa ekipom bio treći na tabeli.  Za novog trenera postavljen je Markov Dragan, tadašnji selektor Reprezentacije Srbije. Od tog trenutka, Zaječarke vezuju nekoliko poraza i padaju par mesta na tabeli , tako da su sezonu i završile na petom mestu Superligaške tabele. Međutim, iako je klub igrao nesto loše drugi deo sezone, cilj je ostvaren, Zaječar je izborio mesto u EHF-ovom Challenge cup-u. Pored toga, Zaječar će se sledeće sezone takmičiti u regionalnoj ligi u kojoj će biti jedini predstavnik iz Srbije.

Ekipe koje će se sledeće sezone takmičiti u regionalnoj ligi

1. Podravka-Koprivnica (CRO)
2. Budućnost-Podgorica(MNE)
3. Hypo-Vienna (AUT)
4. Krim-Ljubljana(SLO)
5. Lokomotiva-Zagreb(CRO)
6. Ljubuški-Ljubuški(BiH)
7. Zaječar-Zaječar(SRB)
8. Biseri-Pljevlja(MNE)

Pojačanja kluba za ovu sezonu, koja su trenutno poznata,  su : Filipović Ivana, Pop-Lazić Slađana, Bartošić Jovana (došle iu Naise) , Varlec Barbara (Krim, Slovenia). Trenutno se finalizuju pregovori sa Lovrić Ivanom (reprezentativka Hrvacke, bivša igračica Mec-a),  Medved Tanjom (reprezentativka Srbije), Đerić Slađanom (reprezentativka Srbije, rodom iz Zaječara) kao i Nikolić Vericom.

Prema ovim imenima, Zaječarski sastav bi sledeće sezone lako mogao da se bori za titulu.

Pored ogromnih uspeha ženske prve ekipe ne možemo zaboraviti i uspeh muške ekipe koja je završila sezonu DRL ”JUG” bez jednog poraza i plasirala se u prvu ligu Srbije.

 


Normalno, svaki uspeh seniorskih ekipa masovno privlači decu, a u Zaječaru se dobro radi sa mlađim kategorijama , tako da njihove mladje selekcije ostvaruju velike uspehe na republičkim prvenstvima. Druga muška ekipa, sastavljena od dečaka rođenih 1993. i 1994. godine je osvojila prvo mesto u DSRL”Timočka krajina” i plasirala se u PSRL”Morava”, gde se već uspešno takmiče devojčice iz druge ekipe zaječarskog superligaša.

Ove godine se obeležava 60. godina rukometa u Zaječaru. U čast tome Rukometni Savez Srbije je Zaječaru prepustio organizaciju odlučujućih utakmica seniorskih muških i ženskih reprezentacija koje su Zaječarci odradili na vrhunskom nivou.

Nadamo se da će primer Zaječara slediti i drugi klubovi u regionu.

 

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here