Zaječarac pokušao da se zapali ispred Gradske Skupštine (VIDEO)

ZAJEČAR – Pripadnici Policijske uprave iz Zaječara sprečili su u četvrtak, u poslednjem trenutku, svog sugrađanina Bratislava Đorđevića (36) da se zapali ispred zgrade Gradske skupštine.

Naime, Đorđević se ispred zgrade SG Zaječar polio benzinom i kresnuo upaljač. Međutim, zahvaljujući policiji, koja je brzo intervenisala, sprečena je tragedija.

U oproštajnom pismu, koje je pre pokušaja samospaljivanja ostavio Đorđević, a u koje su “Novosti” imale uvid, navodi se da se on na taj korak odlučio jer nema od čega da živi.

Danima jedem samo suv hleb i spavam po podrumima – naveo je u pismu Đorđević.

Ne kupam se danima i u džepu imam 135 dinara. Zapaliću se ispred zaječarske Skupštine, kako bi se drugima pomoglo na vreme. Ja više ne mogu da izdržim zimu i glad.

On je naveo i da je pre pet meseci izašao iz zatvora i da je želeo da živi kao i drugi ljudi. Ali, nije mogao da nađe posao. Naveo je i da se obratio gradonačelniku Zaječara za jednokratnu pomoć, koji mu je, navodno, obećao da će je dobiti za mesec dana.

Nakon što su policajci sprečili Đorđevića da se spali, on je prebačen i zadržan na posmatranju u zaječarskom Zdravstvenom centru.

 

Boško Ničić: Političko polivanje

Boško Ničić, gradonačelnik Zaječara, u izjavi za „Novosti“ kazao je da Đorđević nije imao uopšte nameru da se spali i da iza tog čina stoje politički razlozi.

– Ja odlično znam ko je sve ovo i zbog čega organizovao – rekao je Ničić, ali nije želeo da precizira ko stoji iza tog čina. – Ali, ako se na ovaj način vodi predizborna kampanja, onda je Srbija zaista dodirnula dno. Materijalna pomoć jeste bila obećana i Đorđeviću, ali je on verovatno poslušao nekog ko mu ne misli dobro.

Gradonačelnik Ničić nam je otkrio da ga svakodnevno zove jedan narkoman iz Zaječara i traži od njega pomoć.

Taj narkoman od mene traži 5.000 evra i preti da će se u protivnom spaliti ispred Skupštine grada. I šta bih ja sada trebalo da radim – zapitao se Ničić.

(NOVOSTI)