Zaječarci osvojili Novogodišnji turnir u malom fudbalu

Novogodišnji turnir u malom fudbalu, koji je počeo 4. januara završen je juče. Pobedu u kategoriji seniora odnela je ekipa iz Zaječara „Apoteka Uniprom“ pošto je porazila borsku ekipu „Pelivan“ rezultatom 1:0. Najbolji golman je Ivan Stojanović iz pobedničke ekipe, najbolji strelac Milan Nikolić, igrač turnira je Marko Terzić, najborbeniji igrač Stanojević Milan, dok je titulu najborbenije ekipe osvojio tim „Kop Krivelj“.

ng-turnir-mail-fudbal

Borani su uz podršku publike pokazali trud i želju za pobedom, ali je ekipa iz Zaječara dobro branila svoj gol i sačuvala rezultat, pa su se igrači „Pelivana“ morali zadovoljiti 2-im mestom. Treće mesto u kategoriji seniora zauzeo je tim „Auto Bane“, dok je ekipa „Usluge Boljevac“ na 4. mestu.

Na turniru je učestvovalo 4 ekipa petlića, 7 ekipa kadeta, 18 ekipa seniora, 6 ekipa veterana, 4 političke stranke, a pored muskaraca, učestvovale su i 2 ženske ekipe „Cicibanke“ i mali fudbaleri do 2003. godišta „Cicibani“. U revialnom delu, suočili su se timovi „Mršavih“ i „Debelih“.

Pored borskih timova, takmičile su se i ekipe iz drugih gradova, Niša, Zaječara i Boljevca.

Organizatori turnira su Opštinski savez „Partizan“ Bor, Javna ustanova sportski centar i Opštinski fudbalski savez. Generalni pokrovitelj je Opština Bor, a sponzor Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor.

Novčane nagrade kod seniora iznosile su 100.000 dinara za prvo mesto, 50.000 dinara za drugo i 20.000 dinara za treće mesto, dok su robne nagrade bile obezbeđene za četvrto mesto.
Kod veterana, prvoplasirana ekipa je dobila 20.000 dinara, a drugi finalista 10.000 dinara.