Zajednička poruka odbora Stranke slobode i pravde Bora, Zaječara i Negotina

Predstavnici odbora Stranke slobode i pravde iz Bora, Zaječara i Negotina održali su zajedničku konferenciju za medije u Zaječaru i pozvali sve organizacije i građane na ujedinjenje i spas istočne Srbije.

Vode iz Bora, pune štetnih materija, idu dalje u Timok i Dunav. Vazduh, obogaćen teškim metalima, vetar nosi mnogo dalje od Bora. Po prostornom planu će se prekopati cela istočna Srbija. Moramo se ujediniti i odupreti se, ovo je pokazna vežba i za ostatak Srbije. Zašto da, umesto stadiona od 25 miliona, sva deca ne dobiju besplatne udžbenike? Zašto da lekari ne dobiju početne plate od 1000 evra, a prosvetari od 700 evra? Zato što ne mogu da pokradu na tome?  Objasnite Bošku Ničiću naš zakon o poreklu imovine i prenesite mu da ovog puta neće biti preletanja„, poručila je Irena Živković, predsednik odbora SSP Bor.

U ime negotinskog odbora, poruku stranke je preneo Danijel Nikolić.

U Negotinu su problemi najviše u skupštini grada jer odbornici glasaju tamo za neke manje bitne stvari, a ne u korist građana. Sela propadaju, a problemi se ne rešavaju. Tamo gde se asfaltiralo pre dve godine, sada je asfalt popucao. Pare su vraćene za Beograd jer nisu imali gde da ih utroše, a milioni problema postoje. Ono što se u Negotinu dešava, to ne postoji nigde. Danas smo u Zaječaru da dogovorimo zajedničke aktivnosti i stanemo zajedno u odbranu Krajine„, poručio je Danijel Nikolić.

Zaječar će dobiti stadion skup kao da je od zlata, a Bolnica nam se raspada. Treba renovirati Bolnicu, gerantološko odeljenje, dečiji dispanzer. Pozivam Zaječarce da se priključe, ovo više nije politika nego borba za goli život„, rekao je Slavoljub Tomić, predstavnik Stranke slobode i pravde u Zaječaru.