Zakazana konstitutivna sednica Skupštine opštine Bor

0
45

Konstitutivna sednica Skupštine opštine Bor zakazana je za četvrtak, 11. avgust. Na njoj će biti veifikovani mandati odbornicima novog saziva, izabran novi predsednik Opštine, kao i predsednik i zamenik predsednika Skupštine opštine Bor. Za novog predsednika Opštine Bor predložen je inženjer RTB-a Nebojša Videnović.

opstina-bor-003

Koalicija Ujedinjeni regioni Srbije (URS) – Socijaldemokratska partija Srbije, koja je na vanrednim izborima u junu osvojila najviše odborničkih mandata, najavila je da će formirati vlast sa koalicijama koju predvode Demokratska stranka i Socijalistička partija Srbije.

Centrala URS, čiji je nosilac liste u Boru bio generalni direktor RTB “Bor”, Blagoje Spaskovski, najavila je da će za predsednika opštine predložiti inženjera RTB-a Nebojšu Videnovića.

Ove tri koalicije postigle su sporazum o raspodeli funkcija u javnim preduzećima i ustanovama. URS će preuzeti odgovornost u JKP Toplana, Biznis inkubator centru, TV Bor, ali i nad sistemom koji će činiti borski aerodrom, hotel “Jezero” na Borskom jezeru i skijalište na Crnom vrhu. DS preuzima rukovodeće funkcije Centra za kulturu, Sportskog centru, JKP 3. oktobar, JP Vodovod i Turistički savez, dok će SPS-u pripasti Centar za socijalni rad, Direkcija za izgradnju Bora, Javno stambeno preduzeće i dečja ustanova “Bambi”.

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here