Zakerberg: Novo poglavlje interneta – Fejsbuk menja ime u Meta

Izvršni direktor Fejsbuka Mark Zakerberg danas je predstavio niz novih koncepata, a najavio je i da će kompanija promeniti ime u Meta, prenose američki mediji.

Kompanija Meta će biti vlasnik brendova Fejsbuk (Facebook), Instagram i VatsAp (WhatsApp) koji će pod poznatim imenima nastaviti da posluju kao i do sada.

Rebranding bi mogao biti deo pokušaja da se spasi reputacija Fejsbuka, te da se firma distancira od brojnih skandala koji su se dogodili u poslednje vreme.

„Znam da će neki ljudi reći da ovo nije vreme za fokusiranje na budućnost, i ja sam želim naglasiti da postoje važna pitanja na kojima sada treba raditi. Uvek će ih i biti“, rekao je Zakerberg tokom konferencije o virtuelnoj i proširenoj stvarnosti.

Kazao je da nije siguran da će za mnoge ljude ikada biti dobro vreme da se usredsrede na budućnost.

„Ali takođe znam da ima i puno vas koji se osećate isto kao i ja. Živimo za ono što gradimo. Iako grešimo, nastavljamo učiti i gradimo i idemo napred“, rekao je Zakerberg.

Na početku smo novog poglavlja interneta

Zakerberg je na svom Fejsbuk profilu objavio godišnje pismo. U njemu je naveo da metaverzum neće napraviti jedna firma, nego niz pojedinaca i programera koji će stvarati nova iskustva i virtualnu robu.

„Na početku smo novog poglavlja interneta, a to će biti i novo poglavlje za našu kompaniju“, napisao je Zakerberg.

On je poručio da je uloga firmr samo da ubrza stvaranje potrebnih tehnologija, društvenih mreža i alata koji će pomoći da se udahne život u metaverzum.

„U metaverzumu ćete moći učiniti gotovo sve što možete zamisliti – okupljati se s prijateljima i porodicom, raditi, učiti, igrati se, kupovati, stvarati – a moći ćete doživeti i potpuno nova iskustva koja se zapravo ne uklapaju u naše dosadašnje percepcije računara i pametnih telefona“, kaže Zakerberg.

(Bor030 / Tanjug)