Zapaženi rezultati borskih džudista

Na kadetskom prvenstvu Srbije, Staša Mladenović je osvojila drugo mesto, Obren Antić je na juniorskom prvenstvu bio treći, dok je Teodor Luka Nikolić osvojio treće mesto na republičkom školskom takmičenju.

Povodom zapaženih rezultata koje su džudisti Džudo kluba Bor ostvarili u proteklom periodu, organizovan je prijem u kabinetu gradonačelnika Bora. To je bila prilika da mladi džudisti istaknu svoja zalaganja i trud u bavljenju ovom borilačkom veštinom.

„Konkurencija na kadetskom prvenstvu Srbije je bila jaka i smatram svojim velikim uspehom to što sam stigla do finala. Moram da priznam da je suparnica u tom finalu bila zaista bolja od mene jer sam neko vreme pauzirala zbog povrede, ali sam veoma zadovoljna osvojenim drugim mestom na ovom takmičenju“, kaže Staša Mladenović, koja džudo trenira punih 12 godina.

Desetogodišnji Teodor Luka Nikolić osvojio je treće mesto na republičkom školskom takmičenju.

„Džudo treniram od svoje četvrte godine i trudim se na svakom treningu da dam maksimum. Konkurencija na ovom školskom takmičenju je bila jaka, ali sam uspeo da osvojim treće mesto, čime sam vrlo zadovoljan“, kaže Teodor.

I trener Marko Nikolić zadovoljan je rezultatima svojih takmičara.

„Džudo sport traži redovnost na treninzima i zalaganje, tako da se odmah na takmičenjima vidi ko je naporno radio i trenirao. Mogu reći da su svo troje, i Staša, i Teodor i Obren redovno trenirali i uspeh je očigledan. Uslovi za treniranje su nam dobri i trudimo se da okupimo što više dece u okviru ovog sporta. Trenutno imamo oko sto mališana koji su se zainteresovali za džudo. Nadam se da će mnogi od njih krenuti stopama ovih naših malih šampiona“, rekao je Nikolić.

Prijem za mlade džudiste, šampione, organizovao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

„Uz sve ostale sportove, očigledno da je Bor i grad džudoa. Drago mi je da su Staša, Obren i Teodor doneli medalje gradu Boru, i želim da im se zahvalim i da im poručim da imaju veliku podršku lokalne samouprave i svih građana, kao i da smo svi vrlo ponosni na njih. Ovo je dokaz da sufinansiranje sporta u Boru iz gradskog budžeta daje rezultate i nastavićemo sa tom praksom i u narednom periodu“, izjavio je Aleksandar Milikić, povodom prijema džudista.