Zasedali odbornici Gradske skupštine u Boru

Odbornici Gradske skupštine u Boru usvojili su, između ostalog, predlog odluke o javno-privatnom partnerstvu za izgradnju nove toplane u Boru, planu zapošljavanja, kao i novim kadrovskim rešenjima za Toplanu i Sportski centar.

Javno – privatno partnerstvo o izgradnji nove Toplane u Boru izazvalo je najviše diskusije na današnjoj sednici Skupštine u Boru. Predstavnici opozicije kritikovali su ovu odluku ističući da će toplana na drvnu masu izazvati preobimnu seču šuma u Boru i okolini.

Gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić, odgovarajući na ova zapažanja istakao je da su projekat izgradnje nove toplane uradili stručnjaci, kao i da ta seča šuma neće ni približno ugroziti životnu sredinu u Boru i okolini.

Kada je reč o planu zapošljavanja, od 15. avgusta ove godine predviđeno je da 70 osoba dobije posao preko javnih radova u Boru, a radna snaga će biti upošljena u javnom sektoru, pre svega, u komunalnom preduzeću 3. oktobar, borskom Vodovodu i Toplani.

Obrazlažući ovu odluku, Dobrica Đurić, član Gradskog veća, rekao je da su mnogi radnici napustili posao u ovim preduzećima i zaposlili se u kompaniji Ziđin, zbog većih zarada, tako da će ovi javni radovi pomoći da se realizuju planirani poslovi u komunalnim delatnostima.

Imajući u vidu da su direktori Toplane i Sportskog centra dali ostavke, odbornici su prihvatili predlog da Dragan Veličković bude vršilac dužnosti direktora Toplane, dok će Nenad Petrović biti prvi čovek Sportskog centra „Bobana Momčilović Veličković“ u Boru.