Zatvorena biračka mesta u Majdanpeku, čekaju se rezultati

0
41

Biračka mesta u Majdanpeku zatvorena su večeras u 20.00 časova, a prema rečima predsednika Opštinske izborne komisije Dejana Škorića, rezultati će biti poznati oko 23.00 sata.

glasanje-01

Zvaničnih informacija o izlaznosti nema, a prema informacijama iz izbornih štabova stranaka, glasalo je oko 58 odsto građana.

Glasanje je proteklo bez incidenata, a prigovor na sadržaj i izgled listića podnela je oko 18.30 sati grupa građana “Okupljanje za Majdanpek i Porečje“, koju, između ostalog, čine predstavnici NDS, LDP i URS.

Isidor Igić, nosilac liste, rekao je Tanjugu da ta grupa građana smatra da su izbori neregularni, jer su izborni listići napisani na neregularan način, odnosno da nisu u skladu sa Zakonom o lokalnim izborima.

“Prekršen je član 30 Zakona o lokalnim izborima“, precizirao je Igić dodajući da na listiću nije napisano ime i prezime prvih kandidata na listi kao što zakon propisuje. Upitan zašto se ranije nisu žalili, Igić je objasnio da su prvo želeli da se uvere i da budu sigurni da je to zaista tako pre nego što reaguju.

On je dodao da od OIK-a očekuje da postupi po Zakonu.

Predsednik Opštinske izborne komisije potvrdio je Tanjugu da je prigovor stigao i naveo da će najverovatnije biti odbačen kao neblagovremen.

“U OIK je stigao prigovor GG “Okupljanje za Majdanpek i Porečje“ kojim prigovaraju na odluku o sadržaju i izgledu glasačkog listića. OIK će u toku večeri održati sednicu i odlučiti o prigovoru“, rekao je Škorić.

On je podsetio da je odluka o sadržaju i izgledu listića doneta 27. avgusta.

“Rok za žalbu bio je 24 sata i taj prigovor će najverovatnije biti odbačen kao neblagovremen, ali, da ne prejudiciram, sačekaćemo zvaničan stav OIK-a“, naveo je on.

(Tanjug)POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime