Završena 14. sednica SO Bor

Maratonska 14. sednica Skupštine Opštine Bor, koja je prekidana u dva navrata, završena je danas povlačenjem 16. tačaka dnevnog reda od strane predlagača, predsednika opštine Bor, Srđana Marjanovića.

Sporna sednica sazvana je 16.aprila ali je dva puta prekidana zbog nedostatka kvoruma za rad. U toku četrnaeste sednice odbornici SO Bor smenili su predsednika Skupštine Opštine Predraga Balaševića, redefinisali vladajuću koaliciju, “na mišiće” zamenili jednog člana opštinskog veća, povisili cene usluga javnih preduzeća i podigli plate opštinskim funkcionerima.

Treće “poluvreme” sednice, održano danas, trajalo je preko dva sata, a okončano je posle dve tačke dnevnog reda (Odluke o neangažovanju eksternog revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta opštine Bor i Odluke o povećanju plata i drugih nagrada za izabrana, imenovana i postavljena lica u opštini Bor), preostale tačke dnevnog reda povučene su od strane predlagača čime je sednica završena.

Naredno zasedanje lokalnog parlamenta biće održano u sledeće nedelje kako bi se ispoštovao zakonski rok za izbor novog predsenika SO Bor, koji će po novom koalicionom sporazumu biti delegiran od strane Pokreta “Živim za Krajinu – Boško Ničić”.