Završena rekonstrukcija pokrivenih bazena

Završena je rekonstrukcija krova pokrivenih plivačkih bazena u Javnoj Ustanovi „Sportski Centar – Bor“ čime su se stekli uslovi da počne punjenje bazena vodom. Sve pripreme će biti završene do 14.decembra za kada je zakazano svečano otvaranje i žurka.
Bazeni Bor
Rekonstrukcija je trajala tek nešto više od mesec dana i završena je u roku. Sredstva za popravku krova (reč je o sumi od više miliona dinara) obezbedila je kanadska firma „Dandi – plemeniti metali“ koja poseduje istražna i eksplotaciona rudna prava u ovim krajevima i aktivno učestvuje u društvenom životu Bora i okoline.
Novoosnovana Javna Ustanova „Sportski Centar – Bor“ poseduje dva otvorena i dva pokrivena bazena sa pomoćnim objektima (sauna, svlačionice, tribine…), zatvoreni bazeni nisu radili 4 godina.
Kako je izjavio direktor ove javne ustanove, Milutin Simić – ovo je novi početak života jednog od najlepših sportskih centara u Srbiji. Komplet radovi će biti završeni do 14.decembra, a posle svečanog otvaranja koje počinje u 20 časova biće organizovana žurka. 

Portal „Bor 030“ nezvanično saznaje da će na svečanom otvaranju gostovati klub za sinhrono plivanje „25.Maj“ iz Beograda koji će izvesti nekoliko tačaka iz svog repertoara.

Kupanje će početi već 15.decembra, a o kvalitetu vodu će se brinuti Zavod za zaštitu zdravlja iz Zaječara i Javno Preduzeće „Vodovod“ iz Bora.