Pobednik Gitarijade The dark ocean, Lukather oduševio publiku

0
29

Demo grupa The dark ocean iz Sombora, pobednik je 43. zaječarske gitarijade, odlučio je žiri ove manifestacije koja je završena jutros u 06.00 sati.


Demo grupa The dark ocean iz Sombora, pobednik je 43. zaječarske gitarijade, odlučio je žiri ove manifestacije koja je završena jutros u 06.00 sati.

Nagrada publike pripala je zaječarskim grupama Brain demage i Plood, a specijalna nagrada uručena je grupi Santos iz Bačke Palanke, jer je prosek članova ovog benda svega 13 godina.

Pobedniku Gitarijade pripala je nagrada od 100.000, dok je za pobednike po glasovima publike, nagrada iznosila 50.000 dinara.

Ipak, najviše pažnje publike izazvao je koncert bivšeg frontmena grupe Toto Stiva Lukatera (Steve Lukather), koga je, prema procenama, gledalo oko 5.000 ljudi.

Lukater je održao fantastičan devedestominutni koncert, tokom kojeg je u pratnji odličnih muzičara svirao pesme sa novog albuma “Everanging times”, i iz njegove ranije solo karijere.

Iako Lukather nije odsvirao nijednu pesmu iz svoje karijere sa grupom Toto, publika je sa oduševljenjem ispratila svaku njegovu kompoziciju koja je uglavnom sadržala formu rocka, jaž rocka i bluesa.

Na ogromno oduševljenje publike, Lukater je tokom koncerta svirao delove pesama Milesa Davisa, Jimie Hendrixa, a tokom kompozicija u latino ritmu, uklopio je solo deonice Carlosa Sanlate i Kristine Agilere.

Neposredno uoči koncerta, u Zaječaru je počela kiša, ali je srećom trajala kratko.

Prethodno veče, na Gitarjadi su svirali Darkvud dab (Darkwood dub) i Sanšajn (Sunshine), koje je publika takođe prihvatila sa oduševljenjem.

Obe večeri ozvučenje je bilo odlično.

Tokom manifestacije, osim jedne manje tuče, zbog koje je interenisla policija, nije zabeležen nijedan ozbiljniji incident.

Uoči početka Gitarijade održan je niz kulturnih manifestacija, tradicionalni salon Rock fotografija i promocija knjige o grupi EKV, “Vrati unatrag” autora Aleksandra Ilića.

 

Fotografije sa 43. Zaječarske Gitarijade:

{morfeo 18}

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime