Završeni 26. „Dani Zorana Radmilovića“

Svetlana Ceca Bojković dobitnik je nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na 26. Pozorišnoj manifestaciji “Dani Zorana Radmilovića” u Zaječaru.

Svetlana Bojković sa statuetom Zoran Radmilović

Odlukom stručnog žirija, kojim je predsedavao glumac Ivan Bekjarev, Bojkovićevoj je nagrada pripala za ulogu Dragice u predstavi „Moja ti“ Olge Dimitrijević u režiji Aleksandre Milavić Dejvis, beogradskog Ateljea 212.

„Svetlana Bojković je diskretnim, nenametljivim, odmerenim, preciznim, šarmantnim, prirodnim i ubedljivim glumačkim izrazom izgradila lik Dragice. Ne upadajući u zamku patetičnosti, scenski efektno, uz veliku i značajnu podršku ostalih aktera, oživela je sudbinu junakinje sa margina savremene, neumoljivo surove civilizacije, oplemenjujući celokupnu atmosferu predstave duhovitim, emotivnim i nostalgičnim notama”, rekao je Ivan Bekjarev obrazlažući odluku žirija.

Dragiša Ćurguz, organizator “Zvezdara teatra”

Odlukom publike, najbolja predstava na ovogodišnjem zaječarskog pozorišnom festivalu je ’’Hipnoza jedne ljubavi’’, u izvođenju beogradskog “ Zvezdara teatra”, dok je predstavi “Mrtve duše” Narodnog pozorišta u Nišu pripala nagrada “Krstomir Milovanović” za vizuelni identitet.

„Izuzetno mi je drago što ste vi odlučili da ovu nagradu dobije predstava „Hipnoza jedne ljubavi“. Pogotovo što je ta nagrada dodeljena sa skoro neverovatnim rezultatom 9,83. To mi daje pravo da posumnjam da su Dušan Kovačević i glumci ove predstave uspeli i vas da hipnotišu“, istakao je Dragiša Ćurguz, organizator „Zvezdara teatra“

Miloš Đuričić osvojio je za glumačku bravuru svoj četvrti “Zoranov brk”

Festival je, po dodeli nagrada, završen premijerom komada „Krađa, svađa itd“ po tekstu i u režiji Miroljuba Rikija Nedovića u interpretaciji ansambla zaječarskog pozorišta, a „Zoranov brk“, četvrti po redu, za bravuru u ovoj predstavi, pripao je glumcu Milošu Đuričiću.

„Svaki mi znači kao da je prvi. Imam osećaj da svaki put kada dobijem Brk deo Zorana prođe kroz mene. I mislim da je to najveća satisfakcija“, rekao je Đuričić.

Vladimir Đuričić i Božidar Đurović potpisali su Protokol o saradnji

Na 26. pozorišnoj manifestaciji „Dani Zorana Radmilovića“ protokol o saradnji Fakulteta savremenih umetnosti iz Beograda i Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ potpisali su Božidar Đurović, profesor ovog fakulteta i Vladimir Đuričič, upravnik Pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“.

„Ovo je, po mom i mišljenju ljudi koji godinama prate festival, jedan od programski gledano najboljih festivala, a nadam se da će svaki sledeći biti bolji od prethodnog. Zahvaljujem vam se što ste bili sa nama svih ovih dana, svih ovih godina, a vaše prisustvo na predstavama pokazuje da je Zaječaru potrebna mnogo veća sala od ove u koju jedva stane 400 ljudi. Ovaj grad zaslužuje mnogo veću salu, ne samo za pozorište, nego i za neke druge svrhe“, istakao je Vladimir Đuričić, upravnik Pozorišta.