Zdravstvena kontrola radnika „Ziđina“ zbog korona virusa

Kompanija „Ziđin“ preduzela je mere zdravstvene kontrole zaposlenih koji su nedavno boravili u Kini, kazao je danas gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

On je novinarima potvrdio da je kompanija obezbedila neophodne uslove i prostorije na teritoriji grada Bora gde se vrši kontrola i pregled radnika pre nego što pristupe svojim radnim mestima.

„Ono što ja znam, „Ziđin“ je preduzeo sve mere na nivou kompanije i obezbedio uslove za pregled zaposlenih koji se vraćaju iz Kine. Oni borave određeni vremenski period na proveri zdravstvenog stanja pre nego šte uključe u proces rada“, izjavio je Milikić

Broj preminulih od novog korona virusa porastao je na 493, a broj obolelih, po najnovijim podacima, je dostigao 24.642. Najviše umrlih (491) i obolelih (24.399) je u Kini, odakle je i krenulo širenje virusa.

Virus je registrovan u 28 zemalja širom sveta, između ostalih i u Japanu, Singapuru, Tajlandu, Australiji, Sjedinjenjim američkim državama, Nemačkoj.

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) proglasila je vanrednu situaciju zbog korona virusa na globalnom nivou, jer virus nastavlja da se širi van granica Kine.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je nedavno da je Srbija spremna za eventualni dolazak korona virusa.