Željko Joksimović – Generalna proba za Eurosong

Srpski predstavnik na pesmi Evrovizije i jedan od najboljih domaćih pevača Željko Joksimović, održao je četvrtak veliki koncert na prepunom zaječarskom „Skveru“ povodom dana ovog grada.

Željko Joksimović - Zaječar

Dan grada Zaječara, 10. maj, obeležen sjajnim koncertom Željka Joksimovića, predstavnikom Srbije na pesmi evrovizije koja će se ove godine održati u Azerbejdžanu.

Više hiljada ljudi iz svih krajeva istočne Srbije okupljenih na centralnom gradskom trgu uživalo je u velikim Željkovim hitovima.

Joksimović je koncert započeo romantičnom pesmom „Ljubavi“, a nakon te numere ređali su se dobro poznati hitovi – „Zaboravljaš“ , „Žena za sva vremena“ , „Dodir leđa o leđa“ , „Libero“ , „Supermen“ ,  „Telo vreteno“ , „Zovi me“ , „Karavan“ , „Dođi sutra“ , „Varnice“ , „Drska ženo plava“ …

Kao šlag na tortu Željko je otpevao „Nije ljubav stvar„, pesmu sa kojom će nastupiti na Evroviziji i izazvao ovacije mnogobrojne publike koja je potpuno ispunila centralni gradski trg.

Publika je sve pesme koje je Željko u četvrtak otpevao u Zaječaru ispratila ovacijama, a među njegovim hitovima mesto je našla i poneka pesme legendarnog Bijelog digmeta.

Popularni pevač se nekoliko puta zahvaljivao publici na sjajnoj atmosferi i uzvraćenim emocijama.

Koncert je, tik uz binu, pratila Željkova supruga, poznata televizijska voditeljka Jovana Janković.

Nakon muzičkog dela proslave dana grada, sa dve lokacije, ispaljivan je veličanstveni vatromet koji je oduševio sve prisutne i na nekoliko minuta naterao sve Zaječarcei goste iz ostalih gradova istočne Srbije da pogled usmere ka nebu.

Navijamo za Željka i pružamo mu veliku podršku na ovogodšnjem takmičenju za pesmu Evrovizije a sve naše čitaoce u dijaspori pozivamo da u subotu 26. maja glasaju za Željka i pomognu mu da pobedi i ponovo dovede Evroviziju u Srbiju!

Fotografije sa koncerta možete pogledati na našoj FB strani