Žena preminula od posledica smrzavanja

0
27

U blizini borskog sela Donja Bela Reka juče je pronađeno beživotno telo Ž. Rašković (56) koja je doživela infarkt, i nakon 18 sati provedenih u snegu, preminula od posledica smrzavanja. 

Smrznuto telo supruge pronašao je njen muž Duško koji je pošao da je traži. Nesrećna žena je prekjuče pre podne otišla na imanje, udaljenom tri kilometara od sela, da nahrani stoku.

Duško je juče oko pet sati ujutru pošao po svoju suprugu na pojatu i u šumi našao njeno smrznuto beživotno telo.

“Nisam ni mogao da predpostavim da je ovako nešto moglo da se dogodi budući da je i ranije išla na pojatu sama. Puno puta je, pošto nahrani stoku, ostajala u kući koju imamo na pojati da tamo prespava, pa se izjutra vraćala u selo”, kroz suze objašnjava Duško.

Ž. Rašković je inače bolovala od povišenog krvnog pritiska pa se pretpostavlja da joj je na putu do imanja pozlilo. Nakon blizu 18 sati provedenih u snegu, na jakom vetru i temperaturi i do minus 15 stepeni, žena nije uspela da preživi.

“Nisam mogao ni da pretpostavim šta se dogodilo. Nije ni mogla da me pozove i kaže šta se dešava jer nije umela da koristi mobilni telefon, pa ga zato nije ni ponela”, objašnjava Rašković.

Lekari koji su došli mogli su da konstatuju samo smrt.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime