Žene velikog srca u Boru 1. novembra organizuju humanitarni bazar “Za Aniku 858 na 3030”

Humane Boranke, okupljene oko grupe Žene velikog srca, organivaće još jedan humanitarni bazar, ovoga puta za dvogodišnju Aniku Manić koja boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 1.

Žene velikog srca u Boru, ističe naša sugrađanka Milena Stojanović, u nedelju, 1. novembra ispred diskonta Maksi u Boru, od 10 do 14 časova na humanitarnom bazaru prikupljaće sredstva neophodna za lečenje Anike Manić.

Ova dvogodišnja devojčica, poput Minje Matić, za koju su Borani takođe prikupljali sredstva, boluje od najtežeg oblika spinalne mišićne atrofije, genetske bolesti bolest koja uzrokuje slabljenje mišića i može dovesti do problema s gutanjem i disanjem ili paralize, pa je ovoj devojčici neophodna genska terapija Zolgensma, koja je i najskuplja terapija na svetu.

“Želimo da se dodatno aktiviramo za Aniku koja boluje od spinalne mišićne atrofije tip 1. Pravo je čudo što je sa svoje dve godine i dalje živa sa problemom koji ima i to je ono što nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Dobrodošli su svi koji žele da se uljuče i pomognu”, apeluju  Žene velikog srca.

Humane Boranke pozivaju svoje sugrađane da dođu 1. novembra i slanjem SMS poruke 858 na 3030 ili kupovinom na humanitarnom bazaru Aniki omoguće dug i lep život.