Ženska kadetska rukometna reprezentacija Srbije na pripremama u Boru

Ženska kadetska rukometna reprezentacija Srbije priprema se u Boru i na Borskom jezeru za Evropsko prvenstvo B divizije, koje će u avgustu biti održano u Gruziji.

Iz stručnog štaba ističu da su uslovi za rad koje naše mlade rukometašice imaju na priprema u Boru odlični i da je sve podređeno napretku igračica. Ekspedicija od 28. juna do 5. jula boravi na Borskom jezeru, a u gradu koristi kapacitete Sportskog centra.

„Devojke imaju puno motiva da treniraju maksimalno i da se  pripreme kako bi što bolje predstavljale državu. Cilj nam je da budemo najbolji, da osvojimo prvo mesto i samim tim da naredna generacija kadetkinja igra u prvoj diviziji. Osim toga, prvo mesto otvara mogućnost da se igra na Svetskom prvenstvu sledeće godine“, kazao je Živojin Maksić, koordinator rada svih mlađih selekcija Rukometnog saveza Srbije.

Trenutno je na pripremama 19 igrača, među kojima je i sedamnaestogodišnja Magdalena Malenović iz Ženskog juniorskog kluba Bor.

„Ona vredno i angažovano radi i nadam se da će se nametnuti da bude u sastavu od 16 devojaka koje će putovati na prvenstvo“, rekao je Maksić.

Mladoj igračici iz Čačka, koja nastupa za borski tim ne pada teško naporan dnevni ritam na pripremama.

„Velika je čast nastupati za reprezentaciju svoje države. Drago mi je što sam dobila priliku da se borim da budem na spisku za Evropsko prvenstvo, ovo je veliko iskustvo za mene“, kazala je Malenović.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić ugostio je reprezantativke i stručni štab u sali Skupštine grada. On je istakao zadovoljstvo što je Rukometni savez Srbije izabrao Bor za pripreme i da je to potvrda dobrog rada u oblasti sporta.

„Grad Bor vodi računa o razvoju sporta i savezi su to prepoznali. Izdvajamo značajna sredstva za sport, a ovako dobri rezultati naših klubova i sportista nas obavezuju da ih od naredne godine dodatno uvećamo“, rekao je tom prilikom gradonačelnik Milikić.