Ziđin donira dva miliona dinara za fudbalski klub Majdanpek

Kompanija Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper) doniraće neophodna sredstva Rudarskom fudbalskom klubu Majdanpek kako bi se ponovo aktivirao i dobio mogućnost da se takmiči.

Ugovor o donaciji dva miliona dinara potpisali su danas zamenik generalnog direktora Serbia Zijin Copper Jian Heyuan i predsednik RFK Majdanpek Nikola Matić.

„Imajući u vidu neraskidive veze rudnika i grada, Serbia Zijin Copper u Majdanpeku nastoji da ostvari dobru proizvodnju, uz punu pažnju bezbednosti, ali da istovremeno pomogne ovoj sredini i poboljša zaposlenost. Moto kompanije je da zajedno sa okruženjem ide napred, a donacija fudbalskom klubu samo je jedan od primera koji pokazuju njenu posvećenost poboljšanju uslova života. I naši ljudi vole fudbal, stoni tenis, badminton, tako da ćemo i ubuduće pomagati razvoj sporta“, rekao je tom prilikom Jian Heyuan.

Zahvaljujući se za donaciju, predsednik Opštine Majdanpek Dragan Popović je istakao da je pre nekoliko meseci inicirano pokretanje rada Fudbalskog kluba Majdanpek i da su kompaniji SZC naišli na razumevanje da finansira prvu godinu takmičenja.

„Nije prvi put da Zijđin pomaže Majdanpeku i opštini, što nama neizmerno znači i na čemu zahvaljujem. Oni su već uticali na podizanje standarda zaposlenih, opštinski budžet se puni, stabilan je i ima sredstava za investicije, u šta se i građani mogu uveriti budući da se u svakom delu opštine nešto radi. Ponovno aktiviranje fudbalskog kluba ne podrazumeva samo prvi tim, već i mlađe selekcije, odnosno priliku da se deca bave sportom, da zdravo žive i nauče više o fudbalu od onih koji su svojevremeno „branili boje“ Majdanpeka u saveznom rangu takmičenja nekadašnje države“, rekao je Popović.

Predsednik RFK Majdanpek Nikola Matić, zahvaljujući se lokalnoj samoupravi, a posebno kompaniji SZC, dodao je da će najmlađim kategorijama biti obezbeđeni svi uslovi da rade dobro i razvijaju se u zdrave sportiste.

„Radićemo na omasovljavanju, jer je u prethodnom periodu to bilo zapostavljeno. Svi zajedno stvaraćemo uslove za njihov rad i razvoj. Imaće dobre i kvalitetne trenere, koji će ih usmeravati ka bavljenju fudbalom. Nećemo zapostaviti ni seniorski kadar, a ni trenere“, kazao je Matić.