Ziđin donira rizlu za posipanje atarskih i nekategorisanih puteva

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i direktor kompanije Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper (SZC)) za ljudske resurse Džaoi Huang (Zhaoyi Huang) potpisali su danas ugovor o donaciji pet hiljada kubnih metara materijala za nasipanje atarskih i nekategorisanih puteva u borskim selima.

Kompanija SZC doniraće drugi put ove godine rizlu za nasipanje puteva kojima meštani borskih sela dolaze do svojih imanje, vrednost nove donacije je nešto manje od šest miliona dinara.

„Mi smo u prethodna četiri meseca uz angažovanje mehanizacije Javno-komunalnog preduzeća 3. oktobar rasplanirali pet hiljada kubnih metara rizle u selima, a u narednih mesec dana ćemo na atarskim i nekategorisanim putevima nasipati još toliko iz donacije za koju smo danas potpisali ugovor. Saradnja Ziđina i grada Bora se nastavlja, a podsetiću da je ova kompanija i prošle godine donirala oko 10 hiljada kubnih metara rizle“, kazao je Milikić.

Gradonačelnik je istakao da Ziđin izlazi u susret potrebama grada i podsetio da je u nekoliko navrata mehanizacija ove kompanije učestvovala u gašenju velikih požara na gradskoj deponiji i u naseljima Bor 2 i Bansko polje. On je kazao da je u toku realizacija nekoliko projekata kojima će se popraviti kvalitet života građana Bora i okolnih sela.

„Uveliko se radi na pripremi sistema za preradu otpadnih voda na jezeru „Robule“, koji će kada bude završen pripasti gradu Boru“, rekao Milikić.

Gradonačelnik se zahvalio kompaniji Ziđin na dosadašnjoj saradnji i poručio da se ona mora nastaviti istom snagom i energijom na rešavanju svih pitanja u interesu građana Bora.

Džaoi Huang kazao je da će kompanija Srbija Ziđin Koper nastaviti da pomaže gradu Boru i da će ostati posvećena razvoju lokalne zajednice u kojoj posluje.

„Uložićemo veliki napor i daćemo sve od sebe da pokažemo društvenu odgovornost. Sa Boranima i Gradskom upravom ćemo razvijati Bor kao našu zajedničku kuću“, rekao je Huang.