Ziđin donirao opremu za Stonoteniski klub Koper

Stonoteniski klub Koper dobio je od kompanije Srbija Ziđin Koper (Serbia Zijin Copper) opremu vrednu 300.000 dinara.

Za brojne medalje kojima su se okitili talentovani sportisti i rekreativci zaslužni su treneri, ali i finansijska podrška Srbija Ziđin Koper. Kompanija je podržavala rad kluba od samog osnivanja, a povod za ponovno druženje (12.oktobra) sa borskim stonoteniserima bila je još jedna donacija. Za novu sportsku opremu i neophodne rekvizite kompanija je ovog puta izdvojila 300.000 dinara.

„Drago mi je da veliki broj dece ima interesovanje za ovaj sport, koji je veoma popularan u Kini. Stonim tenisom se mogu baviti svi uzrasti, od osam do 80 godina. Članovi ovog kluba su odlični u igri, pa se nadam da ću od njih naučiti neke tehnike. Kompanija je drugi put od osnivanja škole stonog tenisa opredelila novčana sredstva kako bi ih osnažila i podržala u radu. U budućnosti imamo nameru da još više ulažemo u sport i edukaciju mladih– rekla je u ime kompanije Ding Siaofan.

Trener Dragan Dudić kaže da mladi stonoteniseri imaju potencijala za još veće sportske uspehe, ali im nedostaje iskustvo, a upotrebom novog robota za loptice kupljenim sredstvima iz ove donacije treninzi će biti intezivniji i kvalitetniji.

„Spremni smo za predstojeći turnir rekreativne lige i očekujemo učešće više od 10 ekipa. Biće to lepo druženje i način da zainteresujemo Borane za “ping-pong” sport“, rekao je on.

Predsednik kluba Ljubiša Pipić zahvalio se predstavnicima kompanije za sponzorstvo, jer bez njihove i podrške grada Bora ne bi ostvarili tako zapažene rezultate za kratko vreme.

„Učestvovanje na nacionalnim takmičenjima ne bismo mogli da finansiramo sami, a nedavno su najmlađi članovi kluba doneli iz Kraljeva tri zlatne medalje. Ziđin nam je pomogao da obezbedimo opremu i dresove za naše članove, a imamo dovoljno sredstava da i ove godine budemo domaćini turnira. Zahvalni smo im što aktivno učestvuju u popularizaciji ovog sporta u Boru. Trudićemo se i dalje da afirmacijom stonog tenisa i pronalažanjem novih talenata imamo sve zapaženije rezultate u budućnosti“ – dodao je Pipić.

Ovaj mladi klub broji 50 članova svih uzrasta.