Ziđin donirao sredstva za opremu i opremanje prostorija Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru

Srbija Ziđin Koper pružila je finansijsku potporu Klubu za sport i rekreaciju invalida u Boru i pomogla opremanje njihovih prostorija, ali i nabavku sportske opreme za članove udruženja.

Foto: I. Mitrović (Srbija Ziđin Koper)

Ugovor o donaciji potpisan je 14. juna, a svečanosti je prisustvovao i predsednik Sportskog saveza invalida Srbije Dragan Janketić.

Dragan Janketić / Foto: I. Mitrović (Srbija Ziđin Koper)

„Sportski savez invalida Srbije jedna je od najstarijih sportskih organizacija u ondašnjoj velikoj Jugoslaviji. Svih ovih godina opstajemo zahvaljujući podršci države, ali i dobrotvora iz redova privrednih subjekata. Zato želim da zahvalim kompaniji Srbija Ziđin Koper za veliku podršku borskom Klubu za sport i rekreaciju invalida. Planiramo da oktobra baš u Boru organizujemo državno prevenstvo u šahu, pa se nadam da ćemo i tada naići na razumevanje kineske kompanije“, rekao je Janketić.

Klub za sport i rekreaciju invalida osnovan je 1987. godine u Kladovu i tada je bio registrovan samo za osobe sa oštećenim vidom. Klub je kasnije preregistrovan i od 2002. godine njegovi članovi su i ostale osobe sa invaliditetom, a sedište je u Boru.

Jovica Stojanović / Foto: I. Mitrović (Srbija Ziđin Koper)

„Što se rezultata tiče, pomenuću da smo prošle godine bili državni prvaci u ribolovu, a drugo mesto osvojili smo u šahu. Imamo veliku podršku Sportskog saveza invalida Srbije, Sportskog saveza Bora, ali i preduzeća koje zapošljava osobe sa invaliditetom FLŽ „Zaštita“. Posebnu zahvalnost dugujemo kompaniji Srbija Ziđin Koper, jer nam je donacija u vidu stolica i sportske opreme bila zaista neophodna. Do pre nedelju dana imali smo samo dve klupe za sedenje, dok je sada ovo zaista prijatan ambijent“, kazao je predsednik Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru Jovica Stojanović.

Predstavnica kompanijske Službe za saradnju sa lokalnom zajednicom Ding Xiaofan istakla je zadovoljstvo što u ime Srbija Ziđin Koper prisustvuje svečanosti koju su članovi Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru pripremili donatoru u čast.

Ding Xiaofan / Foto: I. Mitrović (Srbija Ziđin Koper)

„Srećni smo što smo u prilici da pomognemo, jer smatramo da invalidi imaju potpuno ista prava kao ostali ljudi“ – kazala je ona.

Foto: I. Mitrović (Srbija Ziđin Koper)

Prijateljima i donatorima Kluba za sport i rekreaciju invalida u Boru uručene su i zahvalnice.