Ziđin i kineski okrug Šanghang donirali 100.000 maski za Bor i Majdanpek koje će biti podeljene građanima

Kompanija „Ziđin Majning Grupa“ (Zijin Mining Group)  u čijem se vlasništvu nalaze firme „Srbija Ziđin Bor Koper“ (Serbia Zijin Bor Kopper) i „Rakita“ zajedno sa okrugom Šanghang donirale su Boru i Majdanpeku zaštitna sredstva u borbi protiv koronavirusa.

 Za građane Bora i Majdanpeka „Ziđin Majning Grupa“ obezbedila je 100.000 zaštitnih maski, 1.000 vizira, rukavice i uniforme. Donacija je danas uručena gradonačelniku Bora Aleksandru Milikiću i predsedniku opštine Majdanpek Draganu Popoviću.

„Potpuno sam uveren da ćemo pobediti COVID-19, pod snažnim vođstvom Vlade Srbije, uz pomoć drugih zemalja i preduzeća“, rekao je zamenik generalnog direktora „Srbija Ziđin Bor Koper“ Simon Ling.

Donacija Boru i Majdanpeku nastavak je društveno odgovorne akcije u borbi protiv korona virusa u okviru koje je „Ziđin Majning Grupa“ donirala sredstva za opremanje COVID-19 laboratorije u Nišu.

Donacija je, inače, dar Okruga Šanghang, „Ziđin Majning Grupa“ i njenih firmi „Srbija Ziđin Bor Koper“ i „Rakita“.

“Stvari idu na bolje i siguran sam da se Boru smeše lepši i bolji dani. Tome u prilog govori i povećana proizvodnja u Ziđinu, odnosno „punjenje“ gradskog budžeta. Zahvaljujući jakoj privredi, koja u Boru postoji zahvaljujući Ziđinu, grad je u poslednje dve godine razvio infrastrukturu i iz sopstvenih sredstava obezbedio 45 kilometara novog asfalta za sela, 25 kilometara asfalta u gradu i 160 kilometara nasipanih atarskih puteva”, istakao je gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić.

Okruga Šanghang i grad Bor su u procesu bratimljenja, a pismo podrške Boranima je poslao šef Narodne vlade Okruga Šanghang Vang Boa.

Podelu maski Boranima već danas tokom policijskog časa za sve one koji budu šetali obaviće volonteri gradskog Operativnog centra.

Od sutra će Borani moći da preuzmu maske na nekoj od sledeće četiri lokacije u gradu: kod Doma zdravlja, Studentskog doma, na platou kod Doma kulture ili kod gradske Opšte bolnice, dok će u selima ona biti organizovana preko poverenika civilne zaštite.

“Prijatelji se prepoznaju kad je teško, a Ziđin je na pravi način pokazao da je naša kompanija, koja živi u Srbiji, sa građanima Srbije i njihovim problemima. Pokazali su to u nekoliko navrata, najpre velikom donacijom za laboratoriju u Nišu, vrednom 571 hiljadu dolara, a sada i ovom pomoći, realizovanoj u dogovoru sa Okrugom Šanghang”, rekao je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić koji je danas prisustvovao dodeli ove značajne donacije.