Ziđin Majning donirao novo kombinovano vozilo Predškolskoj ustanovi „Bambi”

Kompanija „Srbija Ziđin Majning” (Serbia Zijin Mining) donirala je kombinovano vozilo vrednosti tri miliona dinara Predškolskoj ustanovi za decu „Bambi” u Boru.

Ključeve novog vozila uručio je zamenik generalnig direktora kompanije „Srbija Ziđin Majning” Jang Juankun koji je tom prilikom istakao da je kompanija ove godine započela realizaciju brojnih programa kako bi borski mališani, đaci i studenti imali kvalitetnije obrazovanje.

„Srećni smo što ovom donacijom možemo da učinimo da uslovi rada u Predškolskoj ustanovi za decu „Bambi” u Boru budu bolji. Velika nam je čast što možemo da budemo deo dečijeg odrastanja, jer smatramo da su deca budućnost svake porodice, budućnost svake države. U saradnji sa Udruženjem roditelja „Bebironče” opremili smo vrtić „Boško Buha” novim nameštajem, donirali smo udžbenike učenicima starijih razreda osnovnih škola i školske torbe svim osnovcima, pomogli srednjoškolcima organizaciju stručne ekskurzije i omogućili studentima da u našoj kompaniji obavljaju stručnu praksu. Podržali smo i sportske klubove kako bismo deci omogućili deci da se zdravije razvijaju. Svi ovi programi biće nastavljeni i u budućnosti. Na ovaj način želimo da pokažemo da je briga za naše najmlađe sugrađane na prvom mestu i da će Srbija Ziđin Majning uvek raditi u interesu, kako dece i omladine, tako i ostalih stanovnika grada Bora. Nadamo se da će novo vozilo, posebno tokom predstojećih jesenjih i zimskih meseci, doprineti boljem i kvalitetnijem radu ustanove, kao i da će korisnici usluga biti zadovoljniji”, kaže Juankun.

Direktorka Predškolske ustanove za decu „Bambi” Ljiljana Radičević zahvalila se kompaniji „Srbija Ziđin Majning” na ovoj značajnoj donaciji koja, kako je naglasila, nije prva jer je ranije doniran i nameštaj preko Udruženja roditelja „Bebironče”.

„Ovo vozilo nam mnogo znači jer imamo vrtiće po celom gradu, a takođe će nam pomoći i da unapredimo kvalitet rada naše ustanove. Ziđin Majning je pokazao da je društveno odgovorna kompanija, a mi smo uvek spremni za saradnju”, ističe Radičević.

Kompanija „Srbija Ziđin Majning” je, kako kaže pomoćnik gradonačelnika Bora Boban Stojanović, sve obradovala donacijom Predškolskoj ustanovi za decu „Bambi”.

„Imam čast da se ispred grada Bora zahvalim kompaniji na ovako srdačnom poklonu i akciji koju su sproveli ka ovoj ustanovi. Oni to rade u kontinuitetu i ja bih voleo da se to nastavi i u naradnom periodu, a grad Bor će dati sve od sebe da to podrži i uvek ovakvu saradnju podigne na najviši mogući nivo”, poručuje Stojanović.

Vrednost ove donacije je blizu tri miliona dinara i ona je samo deo programa pomoći koji realizuje kompanija „Srbija Ziđin Majning” i kojim je u razvoj društvene zajednice uloženo blizu 350 miliona dinara.